JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Brasede rødbeder med dild og avocado

af Julie Karla november 8, 2018
Skrevet af Julie Karla november 8, 2018

Denne her opskrift på brasede rødbeder med dild og avocado er en dejlig frokostret eller salat til aftensmad, som især er oplagt nu, hvor rødbederne er i sæson og super billige i øvrigt! Jeg kalder dem brasede rødbeder, for de får samme tur på panden som brasede kartofler. Det er med til at give dem, den der skønne sprøde overflade.

De brasede rødbeder steges sammen med de varme krydderier spidskommen og koriander, og så får retten en ordentlig omgang frisk dild, fordi jeg ELSKER dild. Og fordi dild og rødbeder er som skabt for hinanden. Jeg er faktisk så vild med dild, at hvis jeg har en potte stående herhjemme, så kommer jeg den ovenpå al min mad. Altså saltet mad, ikke sødt.roedbeder med dild og avocado på tallerken

Brasede rødbeder med dild og avocado til morgenmad

Jeg havde en stor tallerken til overs fra aftensmaden den anden dag og så blev de brasede rødbeder min morgenmad. Med to spejlæg og hytteost til. Det var en fyrstelig morgenmad, der lagde en god bund må man sige. Jeg fik ikke Nord med på vognen. Jo, til spejlæggene. Men ikke de brasede beder. Selvom han nu er ret vild med helt plain kogte beder. Men når der er for meget “grønt” på, som han omtaler krydderurter, så blir’ det lidt for eksotisk. Det arbejder vi med.

Men HELT fint, at han spiser langt de fleste grøntsager helt som de er, og gerne med en god klat smør på. Det kan man jo kun være glad for.

For han spiser virkelig det meste. Yoghurt og syrnede ting er helt klart hans hængeparti, men sådan noget som blåskimmelost, ansjoser og andre fisk i alle afskygninger kaster han sig altid ud i. Og det gør mig stolt.  Han nyder virkelig også godt af, de her dage, at jeg laver en masse mad til min kogebog, for efter børnehave venter der rimelig mange ting, han lige skal smage på.

brasede roedbeder med dild opskrift

roedbeder med dild og avocado på tallerken
Udskriv
Brasede rødbeder med dild og avocado

Super dejlig og nem frokost eller aften salat. Brasede beder med dild - som selvstændigt måltid eller tilbehør.

Ret: aftensmad, frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Ca. 700 gr. rødbeder
  • Olivenolie
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. finthakket dild
  • 4 stk. avocadoer
  • Citronsaft
  • Frisk spirer f.eks. Lucerne spirer
Sådan gør du
  1. Kom rødbederne i en stor gryde med vand. Bring i kog og lad rødbederne koge møre under låg. Kogetiden afhænger af størrelsen. Store rødbeder skal have omkring 40 minutter. Skyl de møre rødbeder under koldt vand. Smut skrællen af med hænderne. Det går legende let. Skær rødbederne i mellemstore tern.

  2. Varm olie op på en pande og kom hakket skalotteløg på. Steg et par minutter. Kom rødbedetern på. Drys med koriander, spidskommen og salt. Og lad rødbederne stege i ca. 15 minutter ved middelvarme, til de begynder at få lidt stegeskorpe.

  3. Hak dild og vend det med rødbederne. Anret rødbederne på 4 tallerkner og pynt med avocado. Dryp med citronsaft, drys ekstra dild over og afslut med friske spirer.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Svampetoast på under 10 minutter
Næste indlæg
Nem citronfromage opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Anelis marts 11, 2019 - 10:04 am

Super jeg er lige startet Idag, glæder mig

Reply
Anelis marts 11, 2019 - 10:09 am

Kommer senere , når jeg har prøvet en af dine dejlige opskrifter
Kh
Anelis

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen