JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem citronfromage opskrift

af Julie Karla november 15, 2018
Skrevet af Julie Karla november 15, 2018

Jubiii… I dag er det min fødselsdag, og så skal vi selvfølgelig have en rigtig festlig opskrift! Én lidt udover det sædvanlige, og som tager kegler hver eneste gang. Nemlig en god gammeldags og ikke mindst super nem citronfromage opskrift! Jeg er vild med det.

Der er ikke lavet om på noget her. Det er den goe’ gamle opskrift, for det er nu engang det bedste, når det kommer til citronfromage, hvis man spørger mig. Dog er der tilført lidt crunch på toppen i form af brændt nougat, som jeg var så heldig at have på lager. Faktisk brændt nougat fra Hansens Is, som smager helt vildt godt. Men du kan toppe med en masse ting. F.eks. hakkede brændte mandler, som er ret nemme at lave selv.nem citronfromage opskrift med husblas

Nem citronfromage opskrift når der skal være fest

Jeg lavede faktisk denne her opskrift til Mikkels fødselsdag, som var for 14 dage siden, for det er hans ultimative yndlingsdessert. I aften skal vi ikke have den, for jeg holder køkkenfri i dag! Jeg står nemlig RIGTIG meget i køkkenet for tiden, for at arbejde på min kogebog, så i dag holder jeg fri. Og vi køber lækker mad udefra, nemlig hos vores lokale vinbar. Og desserten bliver flødeboller fra den nye chokoladebutik, der er åbnet nede på hjørnet. Totalt win!

Ret så nem opskrift

Jeg synes denne her opskrift på citronfromage er rimelig nem at gå til. Jeg var lidt nervøs første gang, jeg skulle kaste mig ud i at lave desserten pga. alt det der husblas osv., men indtil videre har jeg ikke haft nogle udfordringer. Det har smagt helt himmelsk hver gang og uden nogle husblas klumper.

Den næste goe’ gamle klassiske dessert, jeg vil kaste mig ud i er en ymerfromage. Det serverer de nede på vores lokale café med solbærkompot, og det lyder simpelthen så skønt, så det må jeg prøve at lave herhjemme næste gang, der er fest.

nem citronfromage portionsanrettet
Udskriv
Nem citronfromage opskrift
Forb. tid
20 min
 

Super dejlig og nem citronfromage opskrift, som smager som gamle dage!

Ret: Dessert
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 8 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 6 æg M/L
  • 200 gr rørsukker
  • 6 blade husblas
  • fintrevet skal af 2 citroner
  • 1 dl citronsaft
  • 1/2 ltr piskefløde
  • Evt. brændt nougat som topping eller kandiserede mandler
Sådan gør du
  1. Start med lægge husblassen i blød i koldt vand i en 5 minutters tid.

  2. Pisk imens æggene sammen med sukkeret til man får en dejlig luftig æggesnaps.

  3. Tag husblasen op med det vand, der hænger ved og smelt husblasen i vandbad, indtil den er smeltet. Lad det køle lidt af, det må ikke være for varmt. Bland den med fintrevet citronskal og 1 dl. citronsaft.

  4. Rør husblasblandingen i æggene.

  5. Pisk flødeskum, men kun så det er næsten stift, og vend det herefter forsigtigt i æggemassen.

  6. Kom citronfromagen i en serveringsskål og sæt på køl et par timer, inden den skal nydes.

nem citronfromage portionsanrettet

8 kommentarer
4
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Brasede rødbeder med dild og avocado
Næste indlæg
Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

8 kommentarer

Helle Leopold november 15, 2018 - 2:26 pm

Hej Julie. Tillykke med fødselsdagen håber du får en dejlig dag

Jeg vil gerne lave din citronfromage men kan ikke finde opskriften her på siden

Hilsen Helle Leopold

Reply
Julie Karla november 15, 2018 - 2:53 pm

Tak Helle, den var forsvundet bag et billede. Men nu skulle den gerne være der!

Reply
Anna november 20, 2018 - 1:35 pm

Ønsker opskrifter på lette sunde retter.

Reply
Julie Karla november 20, 2018 - 1:42 pm

Hej Anna, Dem har jeg også rigtig mange af, overvejende endda, men engang i mellem er der fest og så skal der være plads til citronfromage ; )

Reply
Anna november 20, 2018 - 2:08 pm

Hvorfor kan man ikke bare trykke på en opskrift, istedet for at skulle det hele igennem.?
For at få den at se .

Reply
Hanne holst november 20, 2018 - 5:50 pm

Umm hvor läkkert

Reply
Sussie Persson april 18, 2019 - 3:16 pm

Hejsa Julie, vil forsøge at lave en citronfromage og din opskrift tiltaler mig, undrer mig dog over to ting som du gør anderledes end i andre opskrifter

1 du bruger almindelige æg – altså ikke pasteuriserede ?
Du bruger hele ægget samlet – altså deler ikke blommer og hvider .

Er det rigtigt forstået, umiddelbart virker din opskrift jo lettere vil bare være sikker på at jeg gør det rigtigt ?
Hvor Sussie

Reply
Julie Karla april 21, 2019 - 1:03 pm

Hej Sussie, Jo det er korrekt, jeg bruger friske æg, da risikoen for salmonella er forsvindende lille i danske æg efrerhånden, og ja hele æg, der piskes.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen