JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem rødkålssalat med “juleknas”

af Julie Karla december 11, 2018
Skrevet af Julie Karla december 11, 2018

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Så kommer der en dejlig julet opskrift på en nem rødkålssalat med “juleknas”. For rødkålssalat skal der til her i december, og jeg elsker at eksperimentere med rødkålen. Så der hvert år kommer en ny slags salat på bordet til julemiddagene.

Denne gang har rødkålen fået selskab af økologisk gedeost, der er bagt i ovnen med honning, som lige får lov at karamellisere. Bagt gedeost er bare det bedste, og især sammen med sprød kål, granatæble og mit helt særlige våben – juleknas!

roedkaalssalat til jul

Nem rødkålssalat med “juleknas”

Der er nemlig tale om juleknas i ordets sande betydning. Knasende sprøde nødder. Her valnødder, mandler og hasselnødder. Grofthakket og vendt sammen med søde, bløde dadler. Det er altså kræs oven på sådan en rødkålssalat. Og helt eminent godt sammen med den bagte gedeost med honning. Ja tak!

Salaten her vil gøre sig godt til det meste julemad. Det være sig and, flæskesteg, kalkun eller skinke. Den er også skøn tilbehør til en vegetarisk jul.

Jeg lavede salaten en formiddag her forleden til bloggen, og der spiste jeg den efterfølgende til frokost sammen med to spejlæg, og det kan altså også anbefales. Så der er mange muligheder.

nem roedkaalssalat opskrift

roedkaalssalat til jul
Udskriv
Nem rødkålssalat med "juleknas"
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 

Det her er en super lækker og nem rødkålssalat til juledagene med lidt "juleknas" på toppen!

Ret: aftensmad, frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr fintskåret rødkål (jeg brugte et mandolinjern)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 granatæble
  • 50 gr. blandede nødder (jeg brugte valnødder, mandler og hasselnødder)
  • 5-6 stk tørrede dadler
  • 6 tykke skiver Soignon økologisk gederulle
  • agavesirup
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Vend fint skåret rødkål med olivenolie, æblecidereddike og citronsaft.

  2. Pil kernerne ud af granatæblet.

  3. Skær gederullen i 6 tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp akaciehonning over og friskkværnet peber. Bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 7-10 minutter, eller indtil de har fået en let gylden overflade og honningen er karamelliseret en smule.

  4. Rist nødder på en tør pande, til de får en smule farve. Hak dem groft. Hak også dadlerne og vend det hele sammen.

  5. Anret rødkålen på et fad eller en stor tallerken. Hæld granatæblekernerne over. Læg forsigtigt de bagte gedeostskiver på. Drys med "juleknas" og servér.

den bedste roedkaalssalat

På ferie!

Og så en lille hilsen fra Tenerife, hvor jeg lige nu er sammen med min lille familie. Vi trængte til at komme lidt væk fra influenza og kulde, og det er altså rart at trække stikket og nyde det gode vejr.

Julestemning er der dog stadig, for vores husvært har været så sød at sætte et kæmpe juletræ til os i stuen, godt nok lavet af plastic men meget hyggeligt alligevel. Og julemusik hører vi også!

Men maden består dog af udelukkende af tapas på terrassen, så risengrøden må vente til vi kommer hjem. Og på onsdag venter det store madmarked, så mon ikke der kommer en opskrift eller to ud af det!

den bedste roedkaalssalat

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Tilbehør til julemad – Salat med beder, hasselnødder og basilikum
Næste indlæg
Lækre salater til januar

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Råkost med fennikel

    april 4, 2016
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen