JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med spidskål og citron-chia dressing

af Julie Karla marts 7, 2019
Skrevet af Julie Karla marts 7, 2019

Denne her salat med spidskål opstod lidt af sig selv, da jeg havde to slags spidskål liggende i køleskabet og en masse øko citroner i frugtkurven. Og så var det eneste rigtige at omdanne disse ingredienser til en lækker salat svøbt i den bedste dressing. Nemlig min citron-chia dressing, som tidligere har fået et helt indlæg for sig.

Den bedste opskrift på salat med spidskaal

Salat med spidskål og de klassiske toppings

Spidskålssalaten serverer jeg sammen med nogle ret klassiske ingredienser nemlig feta og mandler. Det går man aldrig galt i byen med, og særligt den salte feta passer helt vildt godt til citrondressingen.

Og så er der rigeligt dressing til denne her salat. For jeg kan nemlig godt lide, når man virkelig kan smage dressingen. Jeg synes det er så kedeligt, når dressingen forsvinder helt væk i salaten. For mig skal dressingen lægge sig om salaten. Nogle er måske helt ovre i den anden boldgade, men så kan man jo altid bare undlade at blande dressingen i, men servere den ved siden af.

Salat med spidskaal opskrift

Chiafrø i dressingen

Yes, jeg kommer chiafrø i min dressing. Det er simpelthen det bedste til at lave sådan en dejlig cremet dressing. For chiafrøene svulmer jo en lille smule op, og det gør netop at dressingen sætter sig og ikke bare falder til bunds i salaten.

Hvad serverer jeg til?

Du kan servere lige det du har lyst til til denne her salat. Jeg får hver uge fisk fra Skagenfood, og næste gang er det færøsk laks. Så jeg tænker, at jeg lige skal lave denne her salat igen og servere den til fisken. Men ellers er kylling også et hit.

I øvrigt, og uden at det her er nogen reklame, så vil jeg bare lige sige, hvor optur jeg har over at få leveret frisk fisk hver uge. Det er jo den største luksus! Både fordi det smager godt og fordi det giver et kæmpe plus på mor kontoen, at jeg ved, Nord (og baby) får godt med fisk hver uge. Resten af ugen supplerer vi så op med torskerogn, makrel og fiskefrikadeller. I mit hoved kan man sgu ikke få fisk nok.

Udskriv
Salat med spidskål og citron-chia dressing
Forb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
 

Super lækker salat med spidskål og den bedste citron-chia dressing

Ret: Salat
Køkken: vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Ca. 300 gr. fintsnittet rød og hvid spidskål
  • 3-4 spsk. smuldret feta
  • 1 håndfuld halverede ristede mandler
Citron-chia dressing
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. agavesirup
  • 1/2 tsk. chiafrø
  • friskkværnet peber
  • salt
Sådan gør du
  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med peber og salt.

  2. Halvér mandlerne med en skarp kniv og rist dem på en tør pande til de får farve.

  3. Snit spidskål og vend det sammen med dressingen. Drys med ristede mandler og smuldret feta og servér.

spidskaalssalat

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Galette opskrift med rødbede og sprød salat
Næste indlæg
Cremet polenta med citronbagt grønt

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen