JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Marineret feta med rosmarin, citron og chili

af Julie Karla april 10, 2019
Skrevet af Julie Karla april 10, 2019

Jeg præsenterer her verdens nemmeste snack OG samtidig det tilbehør der løfter din spaghetti kødsovs helt op på et andet niveau. Jeg er blevet afhængig af denne her opskrift. Dels fordi den er så sindssygt nem at lave, dels fordi den kan gøre så meget godt for så mange retter. Der er tale om marineret feta med rosmarin, citron og chili, som også overskriften lyder. Og det er bare godt.

marineret feta i glas

Marineret feta som snack eller tilbehør

Jeg har egentlig tænkt på opskriften som en slags nem snack, man kunne servere før middagen til festlige lejligheder eller bare i hverdagen. Men så opdagede jeg, at den er fuldstændig genial som tilbehør til mange hovedmåltider som for eksempel vores allesammens spaghetti kødsovs. OMG hvor smager det godt med de her stykker cremede marinerede feta oven på en omgang spaghetti og så selvfølgelig med et generøst dryp af selve olien.

Den helt særlige olivenolie

For denne her olie, som fetaen ligger i, får jo en masse smag fra rosmarinen, fra citronen og selvfølgelig en dejlig styrke fra chilien. Og bruger man en god olivenolie, så har man seriøst verdens bedste olie, når olien og fetaen for den sags skyld har fået lov at trække et par dage i glasset. Mums det er godt. Og også bare til at dyppe noget godt brød i. Jeg kunne også snildt forestille mig, at olien og fetaen kunne være SKØNNE i en lækker salat. Og det tror jeg faktisk, at jeg vil kaste mig ud i i aften, hvor den blandt andet står på salat med alt hvad grøntsagsskuffen har at tilbyde.

Men altså som snack er marineret feta jo også genial og forestil jer at servere de små fetastykker med små tandstikker, så man lige kan få sig en lille hapser sammen med alt muligt andet lækkert. Det var i hvert fald det, jeg prøvede at inspirere til i mit forrige indlæg om alkoholfri champagne

marineret feta i glas
Udskriv
Marineret feta med rosmarin, citron og chili
Forb. tid
5 min
 

Marineret feta er den perfekte og nemmeste snack.

Ret: Appetizer, Snack
Køkken: internationalt
Antal: 1 lille patentglas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 350 gr. feta i blok
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • God olivenolie
Sådan gør du
  1. Skær fetaen i tern og kom dem i et helt rent patentglas.

  2. Kom skyllet frisk rosmarin i samt citronskal og chiliflager. Kom olivenolie på, så det dækker over fetaen. Læg låg på og lad stå i minimum et par timer, før fetaen nydes.

Marineret feta med citron
4 kommentarer
3
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Anmeldelse: Alkoholfri champagne – Min nye sommerdrik
Næste indlæg
Kryddersild på knuste kartofler. Måske din nye påskeklassiker!

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

4 kommentarer

Heidi maj 28, 2019 - 11:24 am

Hvor længe kan det holde sig på køl?
Glæder mig til at prøve, det lyder fantastisk?.

Reply
Julie Karla maj 28, 2019 - 11:31 am

Er fetaen under olie, så snildt en 14 dages tid. Og husk at bruge olien også undervejs, den er så smagfuld! ; )

Reply
Frank Høxbroe august 2, 2019 - 8:20 am

Den ret skal jeg så snart som muligt overraske min søde kone med. Hun vil, lige som jeg, syntes om den.
Den lyder bare så lækker ?

Reply
Julie Karla august 7, 2019 - 10:35 am

Håber hun blir glad! Jeg elsker det i hvert fald!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Røget laks med rygeostcreme

    december 2, 2015
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen