JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pasta med asparges og friskbælgede ærter

af Julie Karla maj 24, 2019
Skrevet af Julie Karla maj 24, 2019

SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Jeg har lavet en opskrift på en super dejlig sommerret, nemlig pasta med asparges og friskbælgede ærter. Med masser af smag fra frisk mynte og citron. Og så selvfølgelig lige toppet med noget gedeost, for at skrue helt op for cremetheden.

Jeg fik sådan lyst til at lave retten, da jeg spottede de skønneste asparges i supermarkedet. Og da min altan bugner af frisk mynte (den er gået helt amok), ja så opstod retten lidt af sig selv.

Pasta med asparges og aerter

Tips til at lave den bedste pastaret

Kender I det med, at det nogle gang kan være svært at lave pastaretter præcis lige så gode, som dem man får i Italien eller på en god italiensk restaurant? Det har jeg i hvert fald prøvet nogle gange. Men nu har jeg fundet frem til de vigtige tricks, det kræver for at lave en pastaret, der smager som i Italien. Og denne opskrift på pasta med asparges er ingen undtagelse.

  • Punkt 1: Brug en god olivenolie og brug rigeligt af den. Man skal ikke være nærig med de gode dråber. Der er masser af gode fedtsyrer i, og så afrunder de smagen på helt fantastisk vis.
  • Punkt 2: Brug en god pasta. Det betaler sig virkelig! Køb god pasta med hjem når du er sydpå, det gør jeg altid. Udvalget er markant større og priserne helt i bund for selv de gode brands. Og brug salt i kogevandet.
  • Punkt 3: Ost, ost, ost. Om det er gedeost som her, parmesan, mascarpone, ricotta eller anden, så er ost uundværlig i en god pastaret.
  • Punkt 4: Skal pastaretten være cremet og inkludere en slags sauce, så gem altid noget af pastavandet. Det indeholder masser af stivelse og er genialt til at få saucen til at klæbe til pastaen.
  • Punkt 5: Endelig så vil jeg altid anbefale at man bruger friske krydderurter til sin pastaret. Måske lidt ukonventionelt i forhold til klassiske italienske retter, men jeg kommer fx gerne rosmarin eller frisk timian i min Pasta Carbonara
opskrift på pasta med asparges

5 fra 1 stemme
den bedste opskrift på pasta med asparges og gedeost
Udskriv
Pasta med asparges, friskbælgede ærter og gedeost
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

En super skøn og enormt sommerlig pastaret med danske asparges og ærter

Ret: aftensmad, Hpvedret
Køkken: vegetar
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr pasta (Jeg brugte pastatypen Orecchiette men alle typer dur)
  • Vand
  • Salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt grønne asparges
  • 500 gr friske ærter i bælg (Vægt: før de er er bælget)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • Fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron
  • 1 tsk smør
  • Friskkværnet peber
  • 10 gr grofthakket mynte (Svarende til en god håndfuld)
  • 6-8 skiver Soignon økologisk gederulle
  • God olivenolie
  • Revet citronskal og frisk mynte til topping
Sådan gør du
  1. Sæt vand, tilsat salt, over til at koge til pastaen.

  2. Bælg ærterne, skyl aspargesene og skær dem over i mundrette stykker.

  3. Når vandet koger tilsættes pastaen og koges al dente.

  4. Snit hvidløg og steg det kort i 2 spsk. olivenolie i en dyb pande. Det må ikke tage farve.

  5. Tilsæt asparges og rør godt rundt. Lad stege 2-3 minutter. Tilsæt ærterne og vend rundt.

  6. Tilsæt citronsaft-, skal, salt, smør og peber. Vend til sidst frisk mynte i. Smag til og skru ned for varmen.

  7. Vend den kogte pasta sammen med asparges og ærter i den dybe pande.

  8. Anret pastaretten på to tallerkener. Dryp med god olivenolie. Læg skiver af gedeost oven på og drys med salt, peber og revet citronskal. Servér!

den bedste opskrift på pasta med asparges og gedeost

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

3 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Turkish eggs med feta og chili-smør
Næste indlæg
Sommersalater

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

3 kommentarer

Julie maj 26, 2019 - 5:00 pm

5 stars
Jeg har lige lavet retten, og den smager fantastisk!
Tak for en skøn opskrift ?

Reply
Julie Karla maj 27, 2019 - 5:28 am

Ih hvor skønt at høre!!

Reply
Magdalena Inglot juni 29, 2019 - 3:18 pm

Jeg elsker nye opskrifter

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen