JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

2 skønne og lidt anderledes stykker grøn smørrebrød

af Julie Karla september 13, 2019
Skrevet af Julie Karla september 13, 2019

Så er jeg tilbage med en opskrift på grøn smørrebrød efter en lille måneds pause fra bloggen, hvor tiden er gået med flytning til Taarbæk, baby og indkøring af det store barn i ny børnehave. Der har selvsagt været smæk på hverdagen, og ikke meget tid til mig selv og derunder også bloggen. Men nu sover baby, en vask er sat over, der er ryddet op, og jeg har drukket 3 kopper kaffe i streg! Så der er endelig tid til at skrible lidt…

groen smoerrebroed med ost

De to stykker smørrebrød, som jeg kalder grøn smørrebrød, har jeg udviklet til min samarbejdspartner gedeosten.dk, og de er skabt for at vise, hvor lækkert smørrebrød rent faktisk også kan være uden kød. Det er jo ret moderne nu om dage det med det grønne – jeg ved det, for har jo lige skrevet en kogebog om grøn morgenmad – og det er der en grund til. For i det grønne køkken får kreativiteten virkelig lov til at blomstre og bruger man tid på at tilberede grøntsagerne, så får man en stor smagsoplevelse.

Jeg har forresten også tidligere lavet et blogindlæg med vegetar smørrebrød, hvis I har lyst til kaste jer ud i endnu flere grønne smørrebrødsopskrifter!

groen smoerrebroed til vegetarer

Grøn smørrebrød med estragonbagte gulerødder og rødløgsmarmelade

Jeg har i det her indlæg lavet to slags smørrebrød. Begge med gedeost, men mens den ene får selskab af en rødløgsmarmelade (som i øvrigt også er fantastisk til alt muligt andet), så får den anden selskab af super lækre estragon og honning bagte gulerødder. Sidstnævnte fungerer også super godt som en selvstændig side dish serveret sammen med den øvrige aftensmad. Det har jeg i hvert fald serveret et par gange efterhånden.

I virkeligheden er der SÅ meget lækkert grønt “pålæg” der kan komme oven på rugbrød og til fulde konkurrere med det klassiske pålæg som spegepølse, leverpostej, rullepølse osv. Jeg har i hvert fald fået blod på tanden i forhold til at udvikle flere opskrifter i den genre.

groen smoerrebroed opskrift
5 fra 1 stemme
Udskriv
2 slags lækre stykker grøn smørrebrød
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 

2 forslag til skønne stykker smørrebrød. Grønt og vegetarisk.

Ret: frokost, Smørrebrød
Køkken: dansk, Vegetarisk
Antal: 4 stykker smørrebrød
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Smørrebrød med kartoffel, gedeost og rødløgsmarmelade
  • 4 stk. rødløg
  • 1 1/2 dl. lagereddike
  • 2 dl. muscovado sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • Masser af friskkværnet peber
  • 4 stk. kogte små/mellemstore kartofler
  • 8 tynde skiver Soignon økologisk gederulle
  • Frisk rosmarin til pynt
  • 2 skiver godt rugbrød
Smørrebrød med estragon bagte gulerødder, gedeost og hummus
  • 4-6 små gulerødder (Evt. snack gulerødder)
  • Olivenolie
  • Flydende honning
  • 1 spsk. grofthakket, frisk estragon
  • Salt
  • 2 spsk. hummus
  • 4 skiver Soignon økologisk gederulle
  • 2 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Smørrebrød med kartoffel, gedeost og rødløgsmarmelade
  1. Begynd med rødløgsmarmeladen. Skær rødløgene ud i skiver. Kom dem i en gryde med eddike, sukker og salt og et par drys friskkværnet peber. Kog op og lad det derefter koge ved svag varme, indtil væden er så godt som kogt ind. Det tager ca. 20 minutter. Lad det afkøle og hæld derefter på et skoldet patentglas.

  2. Fordel skiver af kartoffel og gedeost på 2 stykker rugbrød. Kom rødløgsmarmelade på i midten. Drys med friskkværnet peber og pynt med frisk rosmarin.

Smørrebrød med estragon bagte gulerødder, gedeost og hummus
  1. Kom gulerødderne på en bageplade og vend dem med lidt olivenolie. Dryp også lidt flydende honning over og et nip salt. Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Tag dem ud af ovnen og vend dem med grofthakket frisk estragon.

  2. Smør hummus på 2 stykker rugbrød. Kom skiver af gederulle på og fordel de bagte estragon gulerødder over. Begge slags smørrebrød er nu klar til servering.

groen smoerrebroed til frokost
2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Grøn Morgenmad – Min nye kogebog er på trapperne
Næste indlæg
Super nem pære crumble med kokos og chokolade

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

2 kommentarer

Britta Johansen oktober 16, 2019 - 2:30 pm

5 stars
Bliver da heeelt vild lækker sulten , skal heeelt sikkert ha’ prøvet dem af… Mums siger jeg bare ..

Reply
Julie Karla oktober 17, 2019 - 7:58 am

Ihhh tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen