JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegetar burger med portobello svampe og nem mango salsa

af Julie Karla juli 24, 2019
Skrevet af Julie Karla juli 24, 2019

SPONSORERET INDLÆG MED GEDEOSTEN.DK: Så tjekker jeg lige ind her i sommervarnmen med en vegetar burger med portobello svampe og en super skøn og simpel mango salsa. Jeg lover… man savner ikke kødet i denne her burger. Og det siger en blogger, der altså også godt kan lidt en helt klassisk burger med oksekød engang imellem. Og det er jo lidt det, det handler om, er det ik’? Altså at skabe en burger, der giver den der umami fornemmelse. Og det synes jeg egentlig man får her.

Mens jeg venter på baby

Denne her vegetar burger er en af de sidste opskrifter, jeg lavede, før jeg gik på barsel. Og nu går tiden egentlig bare med at vente på lillemanden. Eller det vil sige, det er ikke fordi, jeg ligger på den lade side. For Nord skal jo selvfølgelig også passes, og vi hygger i den grad i de her dage. Selvom jeg ikke vil fornægte, at det er HÅRDT at være højgravid med plukveer OG fuldtidsmor til en vildbasse af en 3-årig. Men vi klarer den. Alt imens farmand er i gang med at sætte vores nye bolig i stand i Taarbæk. Ih, der sker mange vilde ting for tiden.

vegetar burger med portobello svampe

Vegetar burger med mango og gedeost

Og så tilbage til opskriften… Til denne her vegetar burger har jeg valgt at lave en mangosalsa, fordi mango og gedeost, det går bare godt sammen. Altså virkelig godt. Jeg er vild med den kombination. Og så kan man vælge om man vil servere salsaen ved siden af eller komme lidt i burgeren. Eller begge dele! Det gjorde jeg.

Og så har jeg i øvrigt også for noget tid siden, lavet en portobello burger, men hvor svampen udgjorde selve burgerbollen. Den finder du lige her, hvis du er til en mere low carb version!

Og hey, lad mig endelig vide, om I laver mine opskrifter. Jeg elsker virkelig når jeg får respons på mine opskrifter. Det gør bare det hele så meget sjovere. Så hold jer endelig ikke tilbage!

Sommerhilsner fra barselsland ; )

den bedste opskrift på vegetar burger
Udskriv
Vegetar burger med portobello og mangosalsa
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 

Super skøn vegetar burger, hvor du ikke mangler kødet!

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: internationalt, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Mangosalsa
  • 1 lille moden mango
  • 1 tsk limesaft
  • Skal fra 1/2 økologisk lime
  • 1/2 tsk. tørrede chiliflager
  • 8-10 mynteblade
Portobello burger
  • 2 store portobello svampe
  • 6 skiver Soignon økologisk gederulle
  • Friskkværnet peber
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1/2 lille rødløg
  • 2 brioche boller
  • 2 spsk. god mayonaise (Jeg bruger den økologiske fra Machandel)
Sådan gør du
  1. Begynd med mangosalsaen. Skræl mangoen og skær den i små stykker. Hak mynten fint og bland sammen med mango. Tilsæt chiliflager, limesaft- og skal og smag til.

  2. Skær stilken af svampene. Pensl dem med olivenolie på undersiden og læg dem med undersiden op ad på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Hæld overskydende væde ud af svampene undervejs.

  3. Kom skiver af gederulle på de bagte svampe, drys med peber og bag i ovnen igen i ca. 5-7 minutter til gedeosten er smeltet.

  4. Skyl imens spinaten og skær rødløget i tynde skiver.

  5. Varm bollerne.

  6. Smør bollerne med mayonaise. Kom spinat og rødløg på og læg de bagte portobellosvampe med gedeost på. Afslut med en overbolle og servér med det samme.

  7. NB! Servér mangosalsaen ved siden af eller kom også lidt af den i burgeren.

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Baby, Bog og Bolig
Næste indlæg
Storken er landet…

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Aske marts 15, 2020 - 10:47 pm

Skøn burger! Er vild med syren i retten.

Reply
Julie Karla maj 28, 2020 - 9:40 am

Dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen