JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Klassisk blomkålspizza opskrift

af Julie Karla februar 2, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 2, 2014

Det har været en dejlig afslappende søndag i dag, hvor jeg har hygget mig herhjemme med god kaffe, hørt P4 og bagt hasselnøddeboller. Og så har jeg lavet en super nem blomkålspizza til aftensmad af råvarer, som vi lige havde i køleskabet. Nærmere bestemt har jeg lavet en skøn blomkålspizza med revet mozzarella, skinke og oliven. Super simpelt, men godt!

Blomkålspizza eksperimenter i køkkenet!

Jeg har længe eksperimenteret med både blomkålspizza og pizza med en bund af broccoli. Især har jeg forsøgt at finde frem til en god opskrift uden hvedemel og for mange kulhydrater. Jeg synes denne variant er meget vellykket, og du kan pynte den med lige præcis det, du har lyst til på dagen. Jeg vælger ofte bare at pynte med hvad jeg har liggende i køleskabet og tilsætter en god ost. På denne pizzabund kan det godt betale sig at bruge en ost med lidt smag, for man kan rent faktisk tydeligt smage forskellen. Hvis du ligesom leder efter et sundere alternativ til den traditionelle pizzadej, så er dette en super god og let opskrift at gå til.

Bemærk! Jeg har lavet en ny version af denne pizza, som jeg også varmt kan anbefale at prøve. Du finder opskriften her: Blomkålspizza opskrift og kan se en video nedenfor.

blomkålspizza opskrift frisk fra ovnen

 Opskrift Blomkålspizza

5 fra 1 stemme
Udskriv
Klassisk blomkålspizza opskrift
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
 
Klassisk blomkålspizza opskrift helt fra bunden
Ret: pizza
Køkken: nordisk
Antal: 1
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. f int blendet blomkål
  • 3 stk æg
  • 1 stor spsk. fiberHUSK Loppefrøskaller
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 gr. revet mozzarella
  • 1 pk. skinke
  • 1 glas grønne oliven
Sådan gør du
  1. Blend blomkålen fint i en foodprocessor, indtil man har en bulgur-lignende konsistens.
  2. Hæld det fint blendede blomkål over i en skål og bland æg, salt og loppefrøskaller i.
  3. Fordel blomkålsdejen på to bageplader med bagepapir, hvis du laver to små pizzaer, og brug en ske til at smøre dejen ud og form to tynde pizzabunde.
  4. Bag pizzabundene i ovnen ved 200 gr. i ca. 15 minutter, eller indtil de er let gyldne.
  5. Tag pizzabundene ud af ovnen, og læg ost, skinke og oliven på.
  6. Drys med oregano, dryp med olivenolie og bag pizzaerne i ovnen igen i ca. 10 minutter, eller indtil osten er smeltet og server din blomkålspizza varm og frisk!
blomkålspizza med oliven
blomkålspizza med skinke og oliven
17 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mandelgranola med æble og kanel
Næste indlæg
Sunde Boller med hasselnødder, æble og kanel

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

17 kommentarer

Sabrina jensen februar 2, 2014 - 5:09 pm

Uhh det lyder lækkert! Jeg har stadig til gode at afprøve blomkålspizza men jeg købte faktisk blomkål tidligere fordi jeg tænkte at jeg ville lave det 🙂

Reply
Julie Karla februar 2, 2014 - 6:06 pm

Vi har lige spist den, og det smager simpelthen så godt! Så kan varmt anbefale det : )

Reply
Maria Vanløseblues februar 3, 2014 - 7:32 am

Haps haps haps – jeg må også snart ha blomkålspizzaen på menuen igen – den er bare så god!

Reply
Julie Karla februar 3, 2014 - 4:46 pm

Den er nemlig bare SÅ god Maria!

Reply
Boline Kristine Skjødt marts 11, 2014 - 10:34 am

Skal blomkålen koges først?

Reply
Julie Karla marts 11, 2014 - 2:09 pm

Hej Boline. Nej, det skal du ikke 😊

Reply
Anonymous maj 18, 2014 - 7:15 pm

Kan man bruge mandel-mel i stedet for loppefrøskaller?

Reply
Julie Karla maj 19, 2014 - 5:36 am

Hej! Loppefrøskaller er vigtige i opskriften, så det tror jeg ikke.

Reply
Anonymous juni 28, 2014 - 6:13 pm

Jeg har lige spist blomkålspizza til aftensmad, men jeg kunne ikke spise det hele. Kan man genvarme pizzaen næste dag, efter den har været opbevaret i køleskab? 🙂

Reply
Julie Karla juni 28, 2014 - 8:10 pm

Det har jeg i hvert fald gjort mange gange : )

Reply
Mikkel december 18, 2014 - 9:09 pm

5 stars
super opskrift!

Reply
Linnea januar 26, 2015 - 9:58 am

Hvad gør loppefrøskaller for opskriften? Jeg har lavet blomkålspizza uden, og synes egentlig den smagte fint 🙂

Reply
Julie Karla januar 26, 2015 - 7:23 pm

Hej Linnea, Jeg har kun prøvet at lave den med loppefrøskaller, og så vidt jeg ved får det dejen til at hænge bedre sammen. Men kan du få det til at virke uden loppefrøskaller er det da bare super.

Reply
May februar 6, 2015 - 11:51 pm

Hej! 🙂

…er det med vilje, at du ikke har tomatpuré/pizzasovs på?

Skøn blog! 🙂

//May

Reply
Julie Karla februar 7, 2015 - 12:40 pm

Hej May, Jeg tror faktisk, at det var fordi, at jeg ikke havde det ved hånden ; ) Så det kan du sagtens. Bare i et tyndt lag. KH Julie K.

Reply
Henriette Devantier juni 3, 2015 - 6:59 am

Tror du det er muligt at putte tomatsauce på eller det et no-go? 🙂 Glæder mig til at lave denne opskrift!!

Reply
Julie Karla juni 3, 2015 - 7:26 am

Hej Henriette, En meget tyndt lag er helt fint, men sørg for at saucen ikke er for vandet, for det gør bunden alt for blød.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Den bedste pasta med laks

    september 29, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen