JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med blåbær

af Julie Karla august 3, 2020
Skrevet af Julie Karla august 3, 2020

SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Denne her salat med blåbær har jeg udviklet til min gode samarbejdspartner gedeosten.dk. Og den er en rigtig sommersalat, som er oplagt at lave nu hvor der er masser af blåbær derude. Både i buskene rundt omkring, men selvfølgelig også i supermarkedet. OG i min fryser, for jeg har samlet en del på min sommerferie i Sverige, hvor det i den grad er et godt blåbær år!

Jeg elsker bær i salater! Dels smager de forrygende, dels er de så fantastisk smukke at se på, og deres farver lyser fuldstændig op i salaten. Ligesom med blåbærrene her og dens knaldblå farve.

blog opskrift på salat med blabær

Salat med blåbær og blåbærvinaigrette!

Det, der er lidt særligt ved denne her salat er, at jeg har lavet noget så dristigt, som en blåbærvinaigrette til. Udover at blåbærrene giver både sødme og syre til vinaigretten, ja så synes jeg simpelthen også, at farven er noget af det smukkeste. Helt lilla. Og smagen spiller sindssygt godt sammen med gedeosten.

Dertil har jeg også kommet melon i selve salaten for at bidrage med en masse sødme op imod den syrlige vinaigrette og den salte gedeost. Så der er skruet op for alle smage her.

dressing til salat med blåbær

Forskelle på blåbær

Til denne her salat har jeg brugt økologiske blåbær fra Spanien, som jeg har købt i supermarkedet. De var rigtig dejligt søde. Men efter min ferie i Sverige, har jeg nu fryseren fuld af svenske blåbær. De er noget mere sure i det. Men de kan sagtens bruges til denne her vinaigrette også, jeg tænker bare, at man lige skal skrue en tand op for agavesiruppen.

Og udover denne her salat, så skal jeg også til at finde på en masse andre ting, jeg skal bruge mine svenske blåbær til. I dag startede vi morgenen med en blåbærsmoothie med banan, kakao og yoghurt, og det var virkelig også dejligt. Og ellers har jeg nogle kardemommesnurrer med blåbær i tankerne. Det tror jeg også kunne blive ret så godt.

Opskrift på salat med blaabaer
blog opskrift på salat med blabær
Udskriv
Salat med blåbærvinaigrette, melon og gedeost
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Salat
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Speltkerner
  • 1 dl parboiled speltkerner
  • ca. 2,5 dl vand
  • 1 tsk olie
Salat
  • 150 g blandede salater (jeg brugte frillice og rød egeblad)
  • 1/2 økologisk Soignon gederulle
  • 1/2 lille Galia melon
  • 25 g blåbær
Blåbær vinaigrette
  • 125 g blåbær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk balsamicoeddike (eller du kan sagtens bruge 2 æble- eller 2 balsamicoeddike i stedet)
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk agavesirup (eller akaciehonning)
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Kog speltkernerne under låg i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Hæld resterende vand fra og vend dem med lidt olivenolie. Lad dem køle af.

  2. Kom ingredienserne til blåbærvinaigretten i en blender og blend. Smag til med friskkværnet peber, og hæld den på glas.

  3. Skyl salaten og bræk den i mindre stykker.

  4. Skær skrællen af melonen og skær den i mindre stykker.

  5. Anret salat og melon på et fad.

  6. Drys med speltkerner og hele blåbær og fordel skiver af gedeost på.

  7. Dryp til sidst blåbærvinaigretten over og servér resten af vinaigretten ved siden af.

den bedste salat med blåbær opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
På bageskole hos Hahnemann – så fik jeg gang i surdejsbagningen
Næste indlæg
Cremet quinoa på stegt palmekål og halloumi fra “Grøn Morgenmad”

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen