JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pizza med oksekød, gedeost og squash

af Julie Karla oktober 8, 2020
Skrevet af Julie Karla oktober 8, 2020

SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Denne her pizza med oksekød og squash er en ny favorit herhjemme. Jeg har efterhånden lavet rigtig mange pizzaer her på bloggen, og fælles for dem alle er, at fyldet altid skal være lidt ekstra sjovt, med nye og nogle gange lidt anderledes smagskombinationer.

FIND MINE ØVRIGE PIZZAOPSKRIFTER HER!

Denne her kombination af oksekød, squash, gedeost og frisk rosmarin er jo ikke som sådan nytænkende, men det er noget fyld, der er kredset lidt for. Og som man lige bruger lidt ekstra tid på. For tomatsovsen laver jeg fra bunden, selvom den på ingen måde er kompliceret, og oksefarsen skal lige formes til små kødboller.

blog opskrift pizza med oksekød

Pizza med oksekød fås i et utal af varianter

Pizzaen her er mit bud på den klassiske pizza med oksekød. I stedet for blot at komme hakket oksekød på eller kødsovs, kommer jeg små kødboller på. Det synes jeg er lidt mere visuelt smukt og giver for mig en bedre smagsoplevelse.

opskrift på pizza med oksekød
god opskrift på pizza med oksekød
Udskriv
Pizza med oksekød
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
1 t
Samlet tid
45 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Pizzadej
  • 2,5 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 375-400 g Tipo 00 hvedemel (Om det er 375 eller 400 gr. varierer lidt fra gang til gang, så kom melet i ad flere omgange)
Tomatsauce
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
Fyld
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 squash
  • 1 Soignon økologisk gederulle
  • 1 frisk mozzarella
  • Frisk rosmarin
Sådan gør du
  1. Start med at forberede pizzadejen.

  2. Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.

  3. Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).

  4. Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.

  5. Tænd ovnen på 225 grader.

  6. Skær squashen over på midten, og skær 5-6 aflange skiver ud af hver halvdel. Læg dem på en bageplade og pensl med olivenolie. Drys med salt og peber.

  7. Bag squashskiverne i ovnen i ca. 10 minutter, til de har fået en smule farve. Læg dem til side.

  8. Form små kødboller af farsen. De behøver ikke at være helt runde og læg dem til side på en tallerken.

  9. Hak hvidløgene fint og steg det i 1 spsk. olivenolie i en gryde. Det må ikke blive brunt, men skal bare blive gyldent.

  10. Tilsæt de flåede tomater og oregano.

  11. Smag til med salt og sukker, og lad saucen simre et par minutter.

  12. Blend tomatsaucen med en stavblender og lad den simre videre, indtil den har den rette, lidt tykke, konsistens.

  13. Når pizzadejen er hævet færdig rulles den ud til to runde pizzaer.

  14. Smør tomatsaucen på med en spiseske.

  15. Fordel de små kødboller på pizzaen.

  16. Kom de bagte squashskiver på.

  17. Læg skiver af frisk mozzarella på.

  18. Kom dernæst skiver af gedeost på.

  19. Afslut med lidt frisk rosmarin og drys med friskkværnet peber.

  20. Bag pizzaerne i ovnen ved varmluft eller én ad gangen ved almindelig ovn i ca. 20-25 minutter.

god opskrift på pizza med oksekød

Det næste store pizzaeventyr

Det næste store pizzaeventyr der venter for mig, er at komme igang med at lave pizzabunde med surdej. Jeg har i den grad fået gang i surdejsbagningen herhjemme, og laver hvis jeg selv skal sige det nogle ret okay surdejsboller. Brødet har jeg stadig ikke lavet til UG, men det skal nok komme. Det er stadig lidt svært at finde ud af det der med, hvor meget det skal have i ovnen, hvilken temperatur, i støbejernsgryde eller ej osv.

Men det næste der venter er altså at eksperimentere med pizzabunde med surdej og ikke mindst at bage pizzaerne på bagestål. Det er altså også en ting, jeg gerne snart vil have anskaffet mig, sådan et dejligt robust bagestål til ovnen. Tænk når jeg engang forhåbentlig selv kan lave de vildeste surdejspizzaer med en super crispy bund! Det bliver seriøst godt og et helt andet ball game. Indtil videre kører jeg videre med min “almindelige” pizzadej, men yderst gode, bevares, og laver denne her pizza med oksekød og gedeost fra mine venner ovre hos gedeosten.dk.

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med græskar og cremet mangodressing
Næste indlæg
Bliv klogere på bæredygtig fisk – tag med mig ud på havet med en naturskånsom kystfisker

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

4 kommentarer

Piskeriset oktober 20, 2020 - 1:15 pm

Uh, den ser skøn ud! Elsker gedeost på pizza 🙂

Reply
Julie Karla oktober 22, 2020 - 8:02 am

Tak, den er så god. Det gør jeg nemlig også!

Reply
Madformadelskere november 3, 2020 - 8:25 pm

Mmm det lyder som en virkelig god kombination! 🙂

Reply
Julie Karla november 4, 2020 - 8:32 am

Den er så god!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen