JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Mandelgranola med æble og kanel

af Julie Karla februar 1, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 1, 2014
I ny og næ får jeg lyst til at lave granola som f.eks. denne her mandelgranola, som jeg kan putte oven på min skyr om morgenen. Og min udgave her er uden sukker, men sødet en smule med hjemmelavet æblemos. Jeg elsker den crunchy topping, og det bliver spist lynhurtigt herhjemme. Æble

En proteinrig start på dagen med mandelgranola

Min mandelgranola her er også kornfri – så flueben ved low carb – og så mætter den super godt pga. de mange mandler. Jeg har spist en portion her til morgen sammen med et spejlæg og et stykke af min yndlingsost, nemlig Havgus fra Arla Unika. En skøn weekendmorgenmad, der mætter godt til langt hen på dagen.
Som sædvanlig har jeg også nogle madprojekter linet op her i weekenden. Jeg tror efterhånden ikke, at der er en weekend, hvor jeg ikke står i køkkenet, men jeg elsker det! Og jeg håber, at I også kan få glæde af mine projekter. Smid endelig en kommentar, hvis I laver nogle af mine opskrifter, det varmer meget at læse dem!
mandelgranola

Udskriv
Mandelgranola med æblemos
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
 

Super lækker og low carb mandelgranola med gode fedtsyrer

Ret: Morgenmad, Snack
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 6 portioner
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr mandler
  • 50 gr hørfrø
  • 50 gr solsikkekerner
  • 2 spsk hampefrø (kan udelades)
  • 20 gr smør
  • 3 spsk æblemos
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
Sådan gør du
  1. Hak mandlerne groft.
  2. Bland dem sammen med hørfrø og solsikkekerner.
  3. Tilsæt æblemos, smeltet smør, kanel og vaniljepulver og bland det hele godt sammen.
  4. Hæld blandingen over på en bageplade med bagepapir og spred det godt ud i et tyndt lag. Bag granolaen i ca. 15-20 min., eller indtil det har fået en gylden overflade.
  5. Lad det køle lidt af og tilsæt hampefrøene. Server evt. granolaen sammen med skyr og bær.

skyr

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Knækbrød af hasselnøddemel
Næste indlæg
Klassisk blomkålspizza opskrift

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

2 kommentarer

Sigrid februar 2, 2014 - 6:48 pm

Det lyder som en virkelig lækker opskrift, og jeg er vild med idéen om at bruge æblemos til at søde samt ligesom “samle” müslien! Hvordan opbevarer du müslien, og har du nogen idé om holdbarheden, når nu der er æblemos i?

Reply
Julie Karla februar 2, 2014 - 8:05 pm

Hej Sigrid. Jeg har müslien i et tætsluttet opbevaringsglas, og så kan den sagtens holde et par uger.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen