JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med and, stegt hjertesalat og honningdressing

af Julie Karla januar 17, 2021
Skrevet af Julie Karla januar 17, 2021

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Hvis du har et enkelt andebryst liggende i fryseren fra julen, så kan jeg anbefale at kaste dig ud i denne salat med and, stegt hjertesalat og honningdressing. Den smager suverænt godt. Og så er den pæn at se på, ik’? Elsker simpelthen farverne i denne her salat. Lilla, pink, grøn, gul det hele spiller altså så godt sammen visuelt, såvel som smag.

opskrift på salat med and

Derfor er jeg vild med denne her salat med and

Jeg har udviklet salaten til gedeosten.dk, og jeg synes det er sådan en dejlig vinterlig salat. Den indeholder nogle af mine yndlingsingredienser i salater. Først er der den stegte hjertesalat. Har du ikke prøvet at stege halve hjertesalater ved høj varme på en pande med olivenolie eller smør, så prøv det lige. Det smager super godt. Den der sprøde stegeskorpe giver simpelthen så meget smag til den friske salat.

salat med and af julie karla

Dernæst er der sennepsdressingen. Den er bare altid god i salater. Sød og stærk på samme tid og med den rette fedme, der spiller så godt i salater. Og endelig er der granatæblekerner. Ej men, words cannot describe hvor vild jeg er med disse små røde spiselige “perler”. Jeg har altid mindst ét granatæble liggende i frugtskålen derhjemme. Mine børn er vilde med dem som små snacks, og jeg kan spise kernerne til morgenmad oven på yoghurten eller havregrøden og i salater til frokost eller aftensmad.

Nu jeg tænker over det, var der da også en periode, hvor jeg spiste granatæblekerner sammen med hytteost som mellemmåltid. Det er da egentlig underligt, hvorfor den er gået i glemmebogen, det må jeg snart have igen! Her er opskriften i øvrigt! Hvor der også er en masse andre tips til mellemmåltider med hytteost.

Så ja denne her opskrift indeholder rigtig mange ingredienser, som jeg elsker i salater. Ender du med at kaste dig ud i denne her salat med and, ja så smid endelig en kommentar nederst. Det gør mig så glad at læse om jeres erfaringer!

den bedste salat med and
salat med and af julie karla
Udskriv
Salat med and, stegt hjertesalat, granatæble og honningdressing
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: aftensmad, frokost, Salat
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Honning-sennepsdressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
Salat
  • 2 hjertesalater
  • 1/2 lille raddichio salathoved
  • 1 andebryst
  • 6 skiver Soignon økologisk gederulle
  • 2 spsk granatæblekerner
  • 1 spsk tørrede tranebær
  • 1 spsk grofthakkede usaltede pistacienødder
Sådan gør du
Honning-sennepsdressing
  1. Mix ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål og sæt til side.

Salat
  1. Skyl hjertesalaten og skær lidt af bunden af, men ikke den hele. Salatbladene skal stadig kunne hænge sammen. Halvér de to hjertesalater.

  2. Varm en pande op med olivenolie og steg salaten med skæresiden ned ad, indtil den får en gylden stegeskorpe. Tag dem af og læg dem på et stort fad.

  3. Brug den samme pande til at stege andebrystet. Start med at stege brystet med skindsiden ned ad i ca. 5-7 minutter ved høj varme, så det bliver sprødt. Vend derefter brystet om og steg videre ved lidt lavere varme i ca. 10 minutter. Tjek for at se, om brystet er færdigstegt ellers steg det en smule mere.

  4. Skyl imens raddichio salaten og bræk den i mundrette stykker og fordel dem på fadet.

  5. Dryp honning-sennepsdressingen over.

  6. Når andebrystet er stegt og svagt rosa indeni, skæres det i skiver og fordeles rundt på fadet.

  7. Læg også skiver af gedeost på.

  8. Drys med hakkede pistacienødder, granatæblekerner og tørrede tranebær. Drys til sidst med friskkværnet peber og servér salaten.

salat med and opskrift
4 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Det sker i mit liv lige nu + sund opskrift på avocado bruschetta
Næste indlæg
Bæredygtig sushi hos Letz Sushi

Måske du også kan lide de her…

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

4 kommentarer

Kirsten januar 17, 2021 - 1:33 pm

Har lige spist en lignende salt til frokost dog med confiteret andelår.
Jeg brugte råsyltede ribs som jeg har fra køkkenhaven.
Vil prøve at stege hjertesalaten næste gang.
Tak for tippet.

Reply
Julie Karla januar 17, 2021 - 6:27 pm

Mums det lyder også godt med confiteret and og ribs!

Reply
VenterPaaVinBlog januar 18, 2021 - 10:58 am

Åh, pandestegt kål – det var så gået i min glemmebog. Det er ellers så lækkert!

Reply
Gertrud Rieck februar 1, 2021 - 9:53 am

Kære Julie Karla
Jeg vil gerne modtage dit nyhedsbrev.
Venlig hilsen Gertrud

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen