JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Karamelliserede æbler – perfekt til morgenmad eller dessert!

af Julie Karla januar 28, 2021
Skrevet af Julie Karla januar 28, 2021

Den anden dag fik jeg sådan lyst til at lave karamelliserede æbler. Det er så mega nemt at lave og smager jo helt vanvittigt godt! Og så er det godt både til morgenmaden, ovenpå fx yoghurt eller grød, og til dessert sammen med vaniljeis.

opskrift på Karamelliserede æbler

Hemmeligheden bag de bedste karamelliserede æbler

Det vigtigste for at opnå de helt rette karamelliserede æbler er, at de ikke får for lang tid på panden, så de bliver til æblemos. Det skal vi gerne undgå. Omkring 10 minutter ved middelvarme, har jeg prøvet mig frem til passer meget godt. Og så er det en god idé, at bruge nogle æbler der er lidt faste i det. Jeg har brugt Elstar til denne her opskrift, og de fungerer super godt.

Og ellers er opskriften bare såre simpel. 4 ingredienser og så har man de skønneste sukkersøde æbler, dog stadig med æblets syre, som vi gerne vil bevare.

karamelliserede æbler ospkrift

Brug æblerne til:

Æblerne her kan bruges til en masse ting. De går som nævnt både til morgenmaden og desserten. Eller som en eftermiddagssnack til ungerne. Det har jeg i hvert fald serveret mange gange for mine små drenge, og de elsker dem simpelthen. Lige som de er eller med lidt græsk yoghurt ved siden af. Og ellers lister jeg lige her nogle ideer, som du også kan bruge de her karamel æbler til:

  • Sammen med vaniljeis og hakkede ristede mandler
  • Som fyld i pandekager
  • Brug æblerne i denne sund æblekage opskrift
  • Sammen med græsk yoghurt
  • Oven på havregrød med mandelsmør eller peanutbutter
  • Sammen med quinoa, græsk yoghurt og mandelsmør
  • Oven på yoghurt med granola eller müsli
  • Drysset med ristet kokos og hakket mørk chokolade

Der er altså alle mulige måder at bruge de her æbler på, så lav en kæmpe portion og opbevar dem på køl. De smager både godt kolde som lune. Hvis de skal bruges til dessert vil, jeg foretrække dem lune, mens de til morgenmad oven på fx yoghurt fungerer bedst kolde.

5 fra 1 stemme
opskrift på Karamelliserede æbler
Udskriv
Karamelliserede æbler
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Dessert, Morgenmad, Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 æbler
  • 2 spsk kokossukker
  • 30 g smør
  • 1 knivspids vaniljepulver
Sådan gør du
  1. Skræl æblerne og skær dem i mellemstore tern.

  2. Kom dem på en dyb pande sammen med sukker, vaniljepulver og smør, og lad det stege ved middelvarme i ca. 10 minutter. Rør forsigtigt rundt undervejs.

  3. Servér æblerne lune eller kolde.

nem karamelliserede æbler opskrift
4 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bæredygtig sushi hos Letz Sushi
Næste indlæg
Verdens nemmeste feta pasta i ovn – 5 minutters forberedelse!

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

4 kommentarer

Else Petersen april 22, 2021 - 9:36 am

5 stars
Karameliserede Æbler smager rigtig godt på yoghurt til morgenmad.
Dog syntes jeg fedtstoffet sætter sig ligesom på tungen.
Tror det vil smage fantastisk til pandekager
Så tak for opskriften.

Reply
Julie Karla april 23, 2021 - 8:59 am

Hej Else, Selv tak. Ja de egner sig nemlig også godt til pandekager. Faktisk til det meste ; )

Reply
Maria august 30, 2022 - 2:21 pm

Hej Julie Karla
Hvor længe kan de holde sig i et glas på køl ?
Kh Maria

Reply
Julie Karla september 5, 2022 - 7:35 am

Hej, I hvert fald en 3-4 dage : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen