JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med stribede beder, dild og creme fraiche

af Julie Karla marts 4, 2021
Skrevet af Julie Karla marts 4, 2021

Stribede beder må simpelthen være nogle af de smukkeste grøntsager, der findes. Ikke mindst når de er helt friske og ikke tilberedt endnu, så lyser de smukke farver og striber simpelthen op! Her har jeg brugt bederne i en salat med stribede beder, dild, bagt hvidløg og creme fraiche. En lækker dejlig og utrolig simpel salat.

Salat med stribede beder og bagte hvidløg

I denne her salat har jeg valgt at bage hele hvidløg med skal på sammen med bederne. Hvidløg smager nemlig helt fantastisk, når de bliver bagt, og det smarte ved at bage dem med skal på, er, at man bare kan skubbe det helt bløde hvidløg ud. Smagen er helt sød og dejlig, og det bløde hvidløg, der nærmest er så blødt som smør, kan nemt røres sammen med creme fraiche.

Derudover kommer der også fintrevet citronskal i creme fraichen, som bare altid er godt sammen med beder. Jeg drypper også citronsaft over salaten, for jeg elsker den syrlighed det bidrager med til de søde beder.

opskrift på salat med stribede beder

En salat der opstod af sig selv

Denne her salat med stribede beder opstod lidt af sig selv, da jeg netop havde de ingredienser liggende. De stribede beder var med i den madspildskasse jeg abonnerer på hos Skagen food og de øvrige ingredienser er nogle jeg mere eller mindre altid har derhjemme.

Dild er en af mine yndlings krydderurter, citroner har jeg ALTID derhjemme og det samme med hvidløg og creme fraiche for den sags skyld. Så det var egentlig ret nemt lige at trylle denne her salat frem.

Lige et tip til denne her salat. Tag en ordentlig skefuld af creme fraiche dressingen på din portion, for det er virkelig kombinationen af den cremede dressing og de søde stribede beder, der er helt fantastisk.

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i flere opskrifter med stribede beder, så har jeg også denne her salat med beder, halloumi ost og mynte. Den er altså også god!

opskrift på salat med stribede beder
Udskriv
Salat med stribede beder
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 kg stribede beder
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt
  • 150 g creme fraiche (18 %)
  • Fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron
  • Citronsaft
  • 1 håndfuld Frisk dild
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 225 grader.

  2. Skræl bederne og skær dem i kvarte. Læg dem i et ovnfast fad.

  3. Kom hele fed hvidløg med skal på ned til bederne.

  4. Hæld 3 spsk olivenolie over og vend godt rundt. Drys med salt.

  5. Sæt bederne i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til bederne er møre, men stadig har bid.

  6. Rør creme faiche sammen med fintrevet citronskal.

  7. Når bederne er færdigbagte og kølet af, tages hvidløgene fra og selve hvidløget, der nu er helt blødt, presses ud og røres i creme fraichen. Smag til med salt og peber.

  8. Anret de stribede beder på et fad, dryp lidt citronsaft over og kom frisk dild på.

  9. Dryp creme fraiche dressingen over og servér resten ved siden af.

  10. Dryp med olivenolie og drys med friskkværnet peber og lidt ekstra revet citronskal.

madblog opskrift på salat med stribede beder
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Basilikumspesto – Super nem opskrift med mandler
Næste indlæg
Croque Madame opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen