JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Blomkålsmos med fennikel, æble, persille og fløde!

af Julie Karla januar 20, 2014
Skrevet af Julie Karla januar 20, 2014

Denne her cremede blomkålsmos er low carb tilbehør, når det er bedst, hvis du spørger mig! Her har jeg lavet blomkålsmosen med en vegetar topping, men forestil jer samme mos men bare med sprød bacon og bløde løg! Så taler vi ligesom brændende kærlighed, gør vi ik’!

Blomkålsmos med…

Men jeg kan også snildt forestille mig samme blomkålsmos sammen med kapers, hårdkogte æg, rødløg og masser af persille som topping. Uh, det tror jeg sørme, at jeg skal lave næste gang! I hvert fald kan man sige, at denne her mos vil være god sammen med rigtig mange ting. Og så skal man endelig ikke glemme at en god gammeldags smørklat ovenpå en stor skål med mos er vaskeægte comfort food, når det er bedst. Og det skal man sørme heller ikke forklejne!

Udskriv
Cremet blomkålsmos
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 

Super dejlig og ekstra cremet blomkålsmos. Det perfekte low carb tilbehør, der virkelig smager af noget!

Ret: Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 700 gr blomkål
  • 1 dl piskefløde (eller madlavningsfløde hvis det skal være en lettere udgave)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
Topping
  • 1 æble
  • 1/2 fennikelknold
  • citronsaft
  • olivenolie
  • evt. lidt sprødstegt bacon
Sådan gør du
  1. Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand, indtil de er helt møre. Hæld vandet fra, og kom fløden i gryden med blomkålen.

  2. Blend blomkålen til en mos, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

  3. Snit fennikel og æble på et mandolinjern, og bland det sammen med en lille smule olivenolie, citron og salt og peber.

  4. Anret blomkålsmosen på en tallerken med lidt fennikel og æble topping, og drys med masser af bredbladet persille. Dryp til sidst med lidt god olivenolie eller lidt sprødt bacon, hvis man vil lave brændende kærlighed.

Cabbage

blomkålsmos opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rosenkålssalat med citron, æble og feta
Næste indlæg
Low carb “carbonara” med røget mørbrad

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen