JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hvidløgsflutes opskrift med persille

af Julie Karla juli 13, 2021
Skrevet af Julie Karla juli 13, 2021

Der skal da hjemmelavede hvidløgsflutes til til sommermaden, skal der ikke?! Det synes jeg i hvert fald, og her kommer mit bud på de bedste af slagsen. Perfekt sprøde udenpå og dejligt svampede indeni. Med masser af hvidløgssmør og så lige et ekstra touch nemlig skiver af skøn økologisk gedeost. Mums!

opskrift på hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes lavet helt fra bunden

Det smager altså fuldstændig vidunderligt at lave sine egne hvidløgsflutes. Og det er ikke særligt kompliceret. Efter at flutesene er bagt, skal de lige køle lidt af, og derefter kan man skære riller i brødet og komme den skønne hvidløgssmør i samt skiver af gederulle. Til sidst skal de have ca. 10 minutter mere i ovnen og voila, hjemmebagte hvidløgsbrød!

Der bliver to brød ud af denne portion, så det er genialt at lave, hvis man får en masse venner over til grillaften. Jeg garanterer for, at det bliver populært. For hvem siger lige nej til hjemmelavede hvidløgsbrød?!

madblog opskrift på hvidløgsflutes

Lidt grovere hvidløgsbrød

Jeg har valgt at komme lidt grahamsmel i dejen, da jeg synes det giver en dejlig smag, og så kommer der jo også lidt fuldkorn i, hvilket jo altid er godt. Og det der med gedeosten, det kan altså varmt anbefales, hvis man selvfølgelig er vild med gedeost. Det gør bare brødet Mmm…Mmm…Mmmm!

julie karla opskrift på hvidløgsflutes

Jeg har planer om at medbringe det her brød til de næste sommerarrangementer vi skal til. Fx sammenskudsgilder hvor alle skal tage noget med. Der er det virkelig genialt. Og dem kommer der heldigvis mange af her henover sommeren tegner det til. Det er er det gode ved at bo i en lille by, der møder man meget ofte sine venner og legekammeraters forældre og kommer hurtigt til at lave aftaler om aftensmad den ene dag og fyraftensøl den anden. Så hyggeligt, og netop det sommeren indbyder til, at man mødes spontant.

lækkert hvidløgsflutes
opskrift på hvidløgsflutes
Udskriv
Hvidløgsflutes opskrift med persille og gedeost
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Hævetid
1 t
Samlet tid
1 t 45 min
 
Antal: 2 flutes
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Dejen
  • 25 g gær
  • 3 1/2 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 3/4 tsk groft salt
  • 75 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel (+ 25 g mel til æltning)
  • 1 æg til pensling
Hvidløgssmør
  • 125 g stuetempereret smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille (+ 1 spsk til at drysse over de færdige brød)
  • 1 1/2 økologisk Soignon gederulle (ca. 18-20 skiver)
Sådan gør du
  1. Rør gæren ud i vandet.

  2. Tilsæt olivenolie, salt og grahamsmel og rør det hele godt rundt.

  3. Kom hvedemelet i lidt efter lidt og hæld dejen ud på et meldrysset bord.

  4. Ælt dejen grundigt med det ekstra hvedemel til dejen er blød og smidig.

  5. Læg dejen i en skål med lidt drysset mel i bunden, og læg et viskestykke henover. Lad dejen hæve i 1 time.

  6. Rør smørret sammen med presset hvidløg og finthakket persille. Sæt det til side.

  7. Del dejen i to og form til flutes. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

  8. Sæt ovnen på 225 grader. Sæt en bageplade med vand i bunden af ovnen.

  9. Pensl flutes med æg og bag dem først i 15 minutter og derefter 5 minutter uden bageplade med vand.

  10. Lad brødene afkøle.

  11. Skær riller i brødet 3/4 del ned og kom hvidløgssmør ned imellem rillerne.

  12. Skær gederullerne i skiver, og læg en skive ned imellem hver rille.

  13. Sæt brødene tilbage i ovnen og bag dem i ca. 10 minutter til osten er smeltet og brødene flot gyldne.

  14. Drys de færdigbagte flutes med ekstra persille og servér dem lune.

blogopskrift på hvidløgsflutes
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hjemmelavet hønsesalat med bacon og asparges
Næste indlæg
Salat med vandmelon, agurk og avocado

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Claus Christensen juli 13, 2021 - 10:05 am

De hvidløgsflutes er altså bare lækre !!!

Reply
Julie Karla juli 13, 2021 - 10:30 am

Ih tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske pizzaovn

    december 3, 2024
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen