JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kage med mirabeller – svampet og lækker med mandler og citron

af Julie Karla august 18, 2021
Skrevet af Julie Karla august 18, 2021

Jeg har været ude i skoven med mine søde små drenge og Mikkel og plukke en masse mirabeller. Vi har fundet 20-30 mirabelletræer af forskellige sorter det samme sted i Dyrehaven, og det er ren slaraffenland for mig og familien at plukke der. Vi har både lavet saft, marmelade og kompot og nu har jeg testet mig frem til denne kage med mirabeller, som er så svampet og lækker, og som forsvinder herhjemme på ingen tid!

opskrift på kage med mirabeller

Kage med mirabeller under udvikling længe

Jeg har virkelig arbejdet for, at denne her kage bare sidder lige i skabet og det synes jeg, den gør nu. Det gode ved at teste og teste kager er, at man altid har kage i huset. Selvom jeg ikke selv synes den sidder lige i skabet undervejs i processen, så synes familien det altid, og det er skønt at have sit lille heppekor. Men efter en 2-3 ganges testbagning, er den der som sagt nu.

lækker kage med mirabeller

Sure eller søde mirabeller

Mirabeller varierer super meget alt efter sort i forhold til syrlighed og sødme. Og selvfølgelig spiller det også ind, hvornår på sæsonen du plukker. Mine mirabeller til denne her kage, kommer fra ét bestemt træ, som er blevet mit yndlings. De er tilpas søde og stadig lidt syrlige.

Og denne her kage har nemlig også det der dejlige modspil mellem syrlighed og sødme. For kagedejen er dejligt sød, og så kommer der lige stykker af mirabeller indimellem, som er lidt syrlige. Og det match elsker jeg.

mirabellekage

Ud at plukke

Jeg kan altså virkelig opfordre til at gå ud at plukke de dejlige mirabeller, der er i sæson lige nu. Vi laver også saft af dem, som er det nemmeste i verden, og hvor man ikke engang behøver at pille stenene ud inden man bruger dem. De skal bare koges op med vand og sukker. Hvis der er interesse for det, så deler jeg også hjertens gerne den opskrift.

mirabeller kage
5 fra 2 stemmer
mirabeller kage
Udskriv
Kage med mirabeller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Dessert, kager
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 g hele mirabeller
  • 1 spsk honning
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 2 æg (str. M/L)
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 75 g mandler
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk ren vaniljepulver (eller kornene fra 1/2 vaniljestang)
Sådan gør du
  1. Udsten mirabellerne og kom dem i en skål. Rør dem rundt med 1 spsk honning og fintrevet citronskal. Sæt til side.

  2. Sæt ovnen på 180 grader almindelig ovn.

  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Ca. 1-2 minutters tid.

  4. Smelt smør og lad det stå og køle af en smule til det skal røres i senere.

  5. Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til mandelmel.

  6. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljepulver sammen og sigt det i skålen med æg og sukker. Kom mandelmel i og vend det hele sammen med en spatel.

  7. Kom smeltet smør i og rør rundt.

  8. Krøl et ark bagepapir og fold det ud igen. På den måde er det nemmere at beklæde et ovnfast fad med det. Mit fad er 23 x 23 cm.

  9. Vend til sidst mirabellerne i dejen og vend rundt.

  10. Hæld dejen i fadet og sæt i ovnen.

  11. Stik i dejen for at se, om den har fået nok efter 35 minutter. Der må gerne sidde fugtige krummer på, men ikke rå dej. Ellers giv den 5 minutter mere.

  12. Lad kagen afkøle og drys med flormelis.

svampet kage med mirabeller

Du kan i øvrigt finde flere madbilleder og nye opskrifter og følge med i mit madliv her på min instagram profil.

9 kommentarer
3
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med pære, rødbede og gedeost
Næste indlæg
Salat med squash, perlebyg og ristede mandler

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

9 kommentarer

Silje august 22, 2021 - 1:01 pm

5 stars
Hej Julie,

Jeg har lige bagt denne kage og den smager helt vidunderligt. Familien er enig 🙂

Tusind tak for den gode opskrift.

Hilsen
Silje

Reply
Julie Karla august 22, 2021 - 6:51 pm

Åh tusind tak, hvor er jeg glad for at høre det!

Reply
Silje september 3, 2021 - 1:04 pm

Jeg er meget interesseret i saft-opskrifren, da jeg har en heeeel masse skønne mirabeller lige i baghaven😄

Reply
Julie Karla september 4, 2021 - 10:11 am

Ej hvor godt, så er det da bare med at komme i gang. Jeg har allerede delt den på bloggen, hvis du klikker ind på forsiden ; )

Reply
Birgit Nielsen september 25, 2021 - 3:35 pm

5 stars
Jeg har aldrig tidligere regnet mirabeller …det gør jeg nu 😊 Dejlig kage.
Mvh. Birgit

Reply
Julie Karla september 26, 2021 - 7:37 am

Ih hvor dejligt at høre! Og tak for dine fine stjerner : )

Reply
Gry august 7, 2024 - 2:34 pm

Kan den bages dagen før den skal bruges, er der nogen som har prøvet det?

Reply
Julie Karla august 7, 2024 - 3:08 pm

Den kan du sagtens, den holder sig dejligt frisk. Husk at stikke i den i midten, når den er ved at være færdig. Ovne er forskellige. Fugtige krummer er fine, men ikke våd dej. God fornøjelse. KH Julie

Reply
Ruth Poulsen september 18, 2024 - 10:39 am

Kn man bruge frosne mirabeller til kagen ?

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen