JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Fransk løgsuppe opskrift med karamelliserede løg, timian og bagte ostebrød

af Julie Karla februar 21, 2022
Skrevet af Julie Karla februar 21, 2022

Så er jeg kommet hjem fra den dejligste vinterferie i vores hus i Sverige. Og eftermiddage med semlor og kaffe, vafler med sylt og grädde (fløde) og knækbrød med smør er nu skiftet ud med væsentlig flere grøntsager, hvilket faktisk også er ret skønt. Jeg lægger ud med en skøn suppe opskrift, nemlig en fransk løgsuppe opskrift. Sådan helt klassisk med ostebrød ved siden af. Det smager altså virkelig dejligt, og løg kan altså sagtens udgøre hovedingrediensen i en ret. Løg er i det hele taget lidt undervurderet. Så derfor slår jeg lige et slag for den skønne gule grøntsag.

Fransk løgsuppe opskrift til 4 personer

Fransk løgsuppe opskrift – den helt klassiske

Tricket bag en god klassisk løgsuppe er, at løgene får lov at karamellisere inden bouillonen hældes på. Så lad dem stå og stege ved svag varme under låg i de der 25 minutter, til de får den helt vidunderlige søde løgsmag frem.

Jeg har lavet ostebrød med gederulle, frisk rosmarin og honning til. Men altså den helt klassiske med gruyere ost er altså heller ikke at kimse af. Begge dele smager faktisk ret optur. Men nu havde jeg lige gedeost ved hånden.

Fransk løgsuppe opskrift med gedeost

Denne uges madopskrifter

Efter sådan en dejlig vinterferie skal jeg nu i gang med at planlægge nye opskrifter til bloggen. Jeg har endnu en opskrift med min yndlings pastatype orzo i tankerne. Og så vil jeg lave en enkel hytteost-dild salat, en kål salat med asiatisk dressing og endelig en opturs surdejstoast med lutter gode sager. Så der er meget godt i vente. Og alle opskrifter er ovre i den vegetariske afdeling. Fordi det har jeg lige lyst til efter en ferie med ret så mange svenske köttbullar.

Gad vide, om jeg egentlig skulle skrive lidt om min ødegård her på bloggen og vise billeder fra huset? Skriv endelig en kommentar, hvis det overhovedet har interesse. Ellers kan man også altid følge med i mit svenske eventyr ovre på min instagram.

Fransk løgsuppe opskrift til 4 personer
Udskriv
Fransk løgsuppe opskrift
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 kg løg
  • 3 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk tørret timian
  • 3 stk tørrede laurbærblade
  • 1 ltr grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Gedeostbrød
  • 8 tykke skiver gederulle
  • 1 flutes
  • Akaciehonning
  • 1 spsk frisk grofthakket rosmarin
Sådan gør du
  1. Skræl løgene og halvér dem.

  2. Skær dem i skiver og kom dem i en skål.

  3. Hak hvidløg fint.

  4. Smelt smørret i en gryde.

  5. Kom løg og hvidløg i gryden og lad det stege nogle minutter ved høj varme, mens der røres jævnligt rundt.

  6. Tilsæt sukker, laurbærblade samt timian, rør rundt og sæt låg på og skru ned til svag varme. Lad løgene stege videre under låg i ca. 25 minutter. Rør et par gange undervejs.

  7. Sæt ovnen til 225 grader.

  8. Tilsæt grøntsagsbouillon til de let karamelliserede løg, og lad det simre mens brødene bages.

  9. Skær flute ud i 8 skiver og kom en skive gedeost på hver. Dryp med lidt honning og drys med frisk rosmarin. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter til ostern er varm og har fået en let gylden farve. Smag suppen til med salt og peber og servér med ostebrød.

Fransk løgsuppe opskrift karamelliserede løg, timian og bagte ostebrød
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetarisk bolognese med belugalinser og svampe
Næste indlæg
Orzo pasta opskrift med tomat, basilikum og den skønneste fetacreme

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen