JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Brombærmuffins med kokos og kardemomme

af Julie Karla august 31, 2021
Skrevet af Julie Karla august 31, 2021

Jeg spurgte for et par dage siden på min instagram profil, om jeg skulle dele min opskrift på brombærmuffins, og det viste der sig at være stor interesse for, så her kommer den! Og de er gode. Svampede og med masser af smag af kokos og kardemomme. Og så rigeligt med brombær. What’s not to like?!

Brombærmuffins der holder sig friske længe

Og de er også gode på 2.dagen, hvilket jeg ikke synes er en selvfølge med muffins. De her er nemlig på ingen måde tørre. Og så indeholder de to af mine all time yndlingsingredienser i bagværk, nemlig kokos og kardemomme. Sidstnævnte er nok noget, jeg er blevet en smule besat af og kommer nærmest i alt bagværk efterhånden. Måske fordi jeg også er en smule svenskofil, og derovre kommer man også kardemomme i pænt mange ting. Og lige et lille tip, brug endelig hele kardemommekerner, som du knuser i en morter. Det smager altså helt vinunderligt og af så meget mere end almindelig stødt kardemomme.

de bedste brombærmuffins til gæster

Med mine børn ude at plukke

Hvis der er en ting, vi elsker som familie, så er det at være ude i skoven og plukke spiselige ting. Det er vores helt store hobby. Så hopper vi op i cykelvognen og kører ud i Dyrehaven. Og vi tager i hvert fald en 2-3 ture om ugen efter aftensmad, hvor vi cykler ud i skoven og samler. I weekenderne bliver det nogle gange til 2-3 ture på en dag. Og senest har vi jo fået plukket en masse mirabeller, som de seneste opskrifter også vidner om.

For når man først går i gang med at dykke ned i naturens spisekammer, ja så er der jo uanede lækkerier at bolte sig i. Og brombær er selvfølgelig en af de helt oplagte! De her brombær, som jeg bruger i opskriften, har vi fundet ved en skovsti lige udenfor skoven og der er masser af dem! Så der er i hvert fald til et par ture mere ud at plukke brombær. Det næste bliver så skovæbler og til sidst slåen.

brombærmuffins med frosne brombær
brombærmuffins med frosne brombær
Udskriv
Brombærmuffins med kokos og kardemomme
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Dessert, kager, Muffin
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 9 Muffins
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 æg
  • 125 g rørsukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 strøget tsk stødt kardemomme (meget gerne hele kerner stødt i morter)
  • 50 g kokosmel
  • 125 g blødt smør
  • 150 g frosne brombær
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.

  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål i et minuts tid til det bliver lyst og luftigt.

  3. Bland hvedemel sammen med bagepulver, kardemomme og kokos.

  4. Vend mel og blødt smør i æggeblandingen og rør godt rundt til en jævn og glat kagedej

  5. Vend til sidst de frosne brombær i og rør rundt. NB de frosne brombær gør dejen lidt hårdere at røre rundt, da den blir kold, men det er helt fint.

  6. Kom dejen i muffinsforme ved hjælp af 2 spiseskeer og sæt på en bageplade. Bag muffins i ovnen i ca. 20-25 minutter afhængig af ovn.

Opskriftsnoter

I forhold til bagetid så stik i én af dem for at se, om der hænger kagedej ved efter 20 minutter. Der må gerne være fugtige krummer, men ikke rå dej, ellers giv dem 5 min. mere. I min ovn skal de have lige knap 25 minutter.

brombærmuffins med kokos
brombærmuffins til børn
2 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mirabellekompot med kanel og honning
Næste indlæg
Butternut squash i ovn med feta og hvidløgs-brødkrummer

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Rikke august 31, 2021 - 11:35 am

Tak for endnu en lækker opskrift. Vi har en brombærbusk i haven, der er segnefærdig af brombær … kan man bruge dem friske i opskriften her, eller skal de helst være frosne?? 🙂

Reply
Julie Karla august 31, 2021 - 11:42 am

Selv tak, så dejligt at høre den kan bruges. Ja, det kan du sagtens! Så vend dem bare forsigtigt rundt i dejen, så de ikke moses. Det undgår man nemlig når de er frosne ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen