JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Butternut squash i ovn med feta og hvidløgs-brødkrummer

af Julie Karla september 7, 2021
Skrevet af Julie Karla september 7, 2021

Jeg har længe villet lave en opskrift på butternut squash i ovn, som var simpel, og som hver gang man lavede den, bare vidste, at den ville smage godt. Sådan en opskrift, som bare sidder på rygraden, og som man kan variere med krydderurter eller ostetopping.

Og med denne her butternut squash opskrift, synes jeg egentlig, vi er der. Stjernen i opskriften er helt klart de her ristede brødkrummer, som jeg laver af mit surdejsbrød, der er blevet lidt tørt efter et par dage. Det smager simpelthen så godt sammen med den bagte butternut. For den er sød og blød og krummerne giver det der salte knas, der lige mangler i salaten.

Butternut squash i ovn opskrift

Butternut squash i ovn der kan varieres på mange måder

Butternut er virkelig en skøn grøntsag at have i sit køkken her i efteråret. Med den som udgangspunkt er der bare altid grobund for en god salat. Og som jeg lige nævnte, kan man med udgangspunkt i denne opskrift toppe med forskellige oste. Det er altså ikke kun feta, der dur her.

Mozzarella ost ville selvfølgelig være oplagt. Og faktisk endnu bedre en burrata ost?! Gedefriskost ville altså heller ikke være helt i vejen. Og så er der krydderurterne! Du kan sagten erstatte persille med basilikum eller salvie eller endda løvstikke? Der er så mange forslag, i virkeligheden foreslår jeg bare, du freestyler. Men husk at beholde grundelementerne, som er noget sprødt i form af brødkrummerne (vi kan også kalde dem mini croutonerne, hvis det lyder bedre end brødkrummer?!…), noget saltet og umami agtigt, i form af osten og så det friske, grønne, nemlig krydderurterne.

Butternut squash i ovn med croutoner

Jeg lavede denne her salat som tilbehør til kartoffelpizza med creme fraiche og rosmarin den anden dag, og det var et skønt vegetarisk måltid. Men den er fortrinlig til så mange ting. Lige fra fisk, svinekød til kylling eller bare lige som den er, som en mættende salat.

Du kan i øvrigt finde flere madbilleder og nye opskrifter og følge med i mit madliv her på min instagram profil, hvis du da ikke allerede gør ; )

blog opskrift Butternut squash i ovn
Butternut squash i ovn til gæster
Udskriv
Butternut squash i ovn med feta og hvidløgs-brødkrummer
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Salater, Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Hvidløgs-brødkrummer
  • 100 g daggammelt surdejsbrød
  • 1/2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk flagesalt
Bagt butternut squash
  • 1 lille butternut
  • Ca. 2 spsk olivenolie
  • Ca. 1/4 tsk flagesalt
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 50 g feta
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skær brødet i mindre stykker og kom det i en minihakker sammen med 1/2 fed hvidløg. Blend til brødkrummer.

  3. Hæld brødkrummerne ud på en bageplade med bagepapir.

  4. Dryp med olivenolie og drys med flagesalt.

  5. Bag i brødkrummerne sprøde i ovnen i ca. 5 minutter.

Butternut squash
  1. Skræl butternut squashen og skær den i mellemstore stykker. Kom dem i en skål og vend dem med lidt olivenolie.

  2. Fordel dem ud på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft til de er møre og er gyldne i kanterne.

  3. Anret de bagte butternut stykker på et fad.

  4. Drys med hvidløgs-brødkrummer, finthakket bredbladet persille og feta og servér.

Butternut squash i ovn til gæster
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Brombærmuffins med kokos og kardemomme
Næste indlæg
Shakshuka opskrift med hjemmelavet dukkah

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen