JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

af Julie Karla december 6, 2021
Skrevet af Julie Karla december 6, 2021

Jeg har bagt mange juleboller her på det sidste, som i rigtig mange. For nøj, hvor de smager godt. Fyldt med varme krydderier som nelliker, kardemomme og kanel og så masser af revet appelsinskal for den helt rigtige julesmag.

Og jeg har bagt så mange, at jeg har fyldt fryseren til julemåneden. For de er gode til morgenmad, til eftermiddagsmad og til et lækkert ostebord. Og så er de også bare gode in between med smør på!

juleboller opskrift

De bedste juleboller med det bedste mel

Til de her boller har jeg brugt hvedemel fra Kornby Mølle. Der er lidt flere skaldele og kim i end det hvedemel, man køber i supermarkedet. Det er altså en lille smule grovere. Og det smager helt vidunderligt. Der er simpelthen så god smag i det mel, og man kan blive helt afhængig af at bage med det.

Bruger du en type hvedemel, der ikke er så groft, så kan det godt være, du skal komme en smule mere mel i end opskriften siger. Men prøv dig frem og kom mel i lidt ad gangen.

opskrift på juleboller

Drys med kanelsukker

På toppen af bollerne har jeg drysset med kanelsukker. Egentlig fordi, at jeg havde noget tilovers fra en dag, vi fik risengrød, men det blev altså mega lækkert! Og så har jeg brugt hele kardemomme kerner, som jeg har stødt i min morter, og det kan altså varmt anbefales. Der er altså en verden til forskel ift kardemomme, der er stødt på forhånd og så den du selv støder derhjemme. Du får så meget mere smag ved at gøre det selv.

Opskriften rækker til en stor portion boller, for så kan du nemlig fryse ned til juledagene. De skal bare varmes i ovnen i ca. 7-10 minutter, når de er tøet op. Og smager mindst lige så godt, som var de nybagte.

Og i øvrigt leder du efter juleopskrifter til juledagene, så har jeg MASSER her i min julekategori på bloggen. Og husk også at du kan følge med i min jul, og især hvad jeg spiser i julen, på min instagram profil.

juleboller med smør
juleboller opskrift
Udskriv
Juleboller med varme krydderier
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
2 t 10 min
 
Ret: bagværk
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 40 boller
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 8 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Ca. 1350 g hvedemel (evt. lidt mere, hvis du bruger mindre groft hvedemel, end det jeg har brugt)
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme (gerne hele kerner stødt i morter for mere smag)
  • Fintrevet skal af 2 økologiske appelsiner
  • Mælk til pensling
  • Kanelsukker til topping
Sådan gør du
  1. Smelt smørret og kom det i en skål. Kom mælken i og rør gæren ud heri.

  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Den skal være en smule klæbrig.

  3. Lad dejen hæve på køkkenbordet. Dæk først med husholdningsfilm og derefter med et viskestykke i ca. 1 time.

  4. Del dejen i 4 dele og derefter hver del i 10 stykker. Rul stykkerne til små runde boller og sæt dem på 2 bageplader. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

  5. Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn.

  6. Pensl med mælk og drys med lidt kanelsukker og bag i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, eller indtil de har en smuk gyldenbrun overflade. Jeg brugte alm. ovn ved 200 grader og bagte én plade af gangen i ca. 12-15 minutter.

juleboller opskrift
2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Breakfast bowl med masser af grønne sager og laks
Næste indlæg
Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret æg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

2 kommentarer

Anne Vilmann marts 31, 2022 - 12:29 pm

Lækkert lækkert bagværk, tak

Reply
Julie Karla marts 31, 2022 - 12:50 pm

Ih hvor dejligt at høre, jeg elsker også de her boller! Også når det ikke er jul ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen