JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret æg

af Julie Karla december 7, 2021
Skrevet af Julie Karla december 7, 2021

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Kender du chimichurri? Det er den her virkelig lækre krydderurtesauce som er stærk, men lige tilpas og som virkelig bare giver det der ekstra touch til retter. Den er oprindelig fra Argentina, men er efterhånden ret udbredt herhjemme.

Normalt bruges saucen til at komme over kød, men den er mindst og måske endda endnu bedre at bruge i det vegetariske køkken. Her har jeg brugt den til at komme over pocheret æg og sprød romaine salat. Og det smager jo sååååå godt.

chimichurri opskrift

Hvordan smager chimichurri sauce?

Det smager godt. Så er det ligesom lagt fast. Men går vi i dybden med den, så er der rødvinseddike i, som giver saucen den her syrlighed og dybde. Og så er der både hvidløg og chiliflager i, som gør den spicy. Olivenolien gør den dejlig blød og fjerner noget af skarpheden. Ej men den kan altså bare anbefales.

Jeg har udviklet opskriften til Nordic Harvest, som jeg har skrevet om her i mit indlæg med min toast opskrift. Og jeg har brugt deres skønne sprøde baby romaine salat. Som by the way ikke skal vaskes, hvilket jeg synes er så fedt. Basilikummen i min sauce er også fra Nordic Harvest og den er ligesom stjernen i min chimichurri. For min udgave af krydderurtesaucen er nemlig med masser af basilikum. I den klassiske version bruges også persille og tit også andre krydderurter.

skål med chimichurri sauce

En lækker morgenmad eller let frokost

Jeg har egentlig udviklet denne her opskrift som en morgenmadsret. Og jeg synes det er så lækkert at få et pocheret æg til morgenmad. Men altså den fungerer også så ganske udmærket som en let frokostret. Og brug endelig saucen til alt muligt andet. Den er også helt fantastisk til fisk eller som topping i tacos.

Og er du ikke helt tryg ved det der med at pochere æg, så lav endelig bare et smilende æg i stedet for. Det smager mindst lige så godt.

chimichurri opskrift
Udskriv
Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret æg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 

Chimichurri er en Argentinsk krydderurtesauce, som har masser af styrke og som traditionelt set serveres oven på kød. Men den er mindst lige så god i det vegetariske køkken og ikke mindst i denne morgenmadsret med pocheret æg og sprød baby romaine salat.

Ret: Morgenmad
Køkken: Argentinsk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Chimichurri sauce
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1/2 skalotteløg eller 1 lille
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g Nordic Harvest basilikum
  • 1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 æg
  • Lidt eddike
  • 2 skiver ciabattabrød
  • 2 håndfulde Nordic Harvest baby romaine
Sådan gør du
Chimichurri sauce
  1. Kom rødvinseddike, grofthakket skalotteløg, snittet hvidløg, frisk basilikum og de tørrede krydderier i en minihakker. Blend til det ligner en grov pesto.

  2. Kom det i en skål og hæld olivenolie over.

Pocheret æg
  1. Kom vand og en lille smule eddike i en mellemstor gryde. Vandet skal ikke koge, men være lige under kogepunktet. Slå et æg ud ien lille skål. Sæt vandet i bevægelse med et piskeris, og hæld ægget i vandet. Hjælp gerne lidt til med en stor ske til at få hviden til at samle sig om blommen. Lad ægget simre i vandet i 1-2 minutter og tag det op. Hviden skal være fast og blommen helt flydende. Gør det samme med det sidste æg.

  2. Læg romaine salat på to tallerkner. Placér det pocherede æg på. Dryp med chimichurri og sérver morgenmadsretten med ciabattabrød til.

chimichurri opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Juleboller med varme krydderier og appelsinskal
Næste indlæg
Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen