JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Jule chokoladebrud med kun 3 ingredienser – mørk choko, hvid choko og julestokke

af Julie Karla december 16, 2021
Skrevet af Julie Karla december 16, 2021

Jeg delte denne her opskrift på jule chokoladebrud på min instagram konto i en video, hvor man kan se, hvordan jeg laver det, og nøj hvor er den blevet gemt mange gange. Jeg er altså ikke den eneste, der kan se, hvor nemt og lækkert det her er. For det smager så godt, og så er det pænt at se på, synes I ikke?

Er man til den der pebermyntesmag i chokolade, ja så vil man kunne lide det her juleslik. Og er man ikke så meget til det, så prøv det lige alligevel, for smagen er ikke overdøvende men helt perfekt afstemt. Ellers så er det altså også perfekt at give i gave, fordi det er så fint at se på.

opskrift på chokoladebrud

Det nemmeste chokoladebrud

Det er virkelig nemt at lave det her brud. Man skal blot bruge 2 små gryder, hvor man smelter hver chokolade over vandbad. Og så skal man først hælde den mørke chokolade ud på et stykke bagepapir og dernæst den hvide. Så kan man lave de fineste mønstre ved at trække en lille tandstik rundt i den smeltede chokolade. Husk at lægge et skærebræt under bagepapiret, så chokoladen nemt kan sættes på køl, når den er blevet pyntet med knuste pebermynte julestokke.

Brug noget andet slik, når det ikke er jul

Ja, når det ikke er jul, så bruger du bare noget andet slik. Måske nogle pebermyntebolcher, kan I huske de der hvide Marianne bolcher med chokolade indeni? De ville være gode. Du kan også bruge spiseligt guldstøv og kugler, som jeg har set hos Odense Marcipan, og så lave en nytårsudgave. Måske endda til at give værtinden til din nytårsfest?

Jeg skal i hvert fald lave mange flere af de her chokoladebrud. For kommer man dem i en fin cellofanpose, ja så er det vitterligt den bedste gave, som er nem at lave, men ser ud af meget!

Og nu vi er ved spiselige gaver, så kan jeg da også lige anbefale, at du slår vejen forbi min juleudgave af rocky road!

opskrift på chokoladebrud
opskrift på chokoladebrud
Udskriv
Jule chokoladebrud
Forb. tid
10 min
Køletid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Dessert
Køkken: jul
Antal: 1 plade
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g hvid chokolade
  • 2-3 pebermynte julestokke
Sådan gør du
  1. Smelt chokoladerne i hver deres vandbad.

  2. Hæld den smeltede mørke chokolade ud på et stykke bagepapir med et skærebræt under.

  3. Hæld den smeltede hvide chokolade over den mørke.

  4. Brug en tandstik eller træenden af en tændstik til at trække mønstre i chokoladen.

  5. Kom julestokkene i en frysepose og bank den mod køkkenbordet, så stokkene smuldrer. Drys det ud over den smeltede chokolade.

  6. Sæt skærrebrættet i køleskabet og lad det størkne helt.

  7. Bræk stykkerne i mindre stykker og så er de klar til at spise.

chokoladebrud med pebermynte
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat
Næste indlæg
Fetadip med granatæblekerner, valnødder og honning

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 3

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • 4

    En af mine bedste opskrifter med fisk

    februar 28, 2015
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen