JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med belugalinser, rødbede, skalotteløg og feta

af Julie Karla januar 28, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 28, 2022

Jeg tænkte, jeg lige hurtigt ville dele denne her salat med belugalinser, inden jeg drog på weekend! Som i denne weekend byder på en tur til Aarhus. For vi skal da lige have lidt sundt ovenpå semlor opskriften igår! Og denne her salat den er ikke bare sund, den smager også vildt godt.

Den består af belugalinser, revet rødbede, skalotteløg, feta og persille. Ret få ingredienser egentlig, men nogle der i den grad komplimenterer hinanden. Jeg sidder faktisk og spiser den her til frokost as we speek, og jeg har lige toppet den med nogle kapers fra køleskabet og så en klat creme fraiche, som jeg også lige havde. Mums.

Salat med belugalinser på fad

Salat med belugalinser – hvad er det nu lige med dem?

Belugalinser er de her små fine sorte linser, og det helt geniale ved dem er, at de er nemme at koge. De skal for det første ikke koge særligt lang tid, omkring ca. 20-25 minutter, og så holder de formen. Dvs. du får ikke nogle smattede linser her. Nej, ved en 20-25 minutters kogetid, får du nogle små faste linser, som også er gode til at suge marinaden op, så de smager af noget. Der er vel ikke andet for end at bare komme i gang!?

Jeg tilsætter i øvrigt marinaden, der består af olivenolie, citronsaft og frisk timian til linserne, når de er varme. For på den måde optager de bedre smagen. Og så lader jeg dem stå og køle af og suge al den skønne marinade til sig. Prøv engang at smage på dem inden salaten blandes, så kan du se, hvad jeg mener ; )

Belugalinserne passer så godt i en salat, og de er så gode sammen med rødbede. Her har jeg revet en mellemstor rødbede. Og så skal der feta i, fordi feta og rødbede jo er som skabt for hinanden.

Udskriv
Salat med belugalinser og rødbede
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Salater
Køkken: internationalt, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl belugalinser
  • 2 dl vand
  • 2 spsk grofthakkede friske timianblade
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 nip flagesalt
  • 1 mellemstor rødbede
  • 75 g feta
  • 1 skalotteløg
  • 1 håndfuld frisk persille
Sådan gør du
  1. Skyl belugalinserne under vand. Lad dem dryppe af og kom dem i en gryde.

  2. Hæld 2 dl vand i gryden og bring i kog.

  3. Kog linserne under låg i ca. 20 minutter indtil de er møre. Hæld overskydende vand fra.

  4. Kom linserne i en skål og vend dem med friske timianblade, olivenolie, 2 spsk citronsaft (gem den sidste spsk citronsaft til senere) og et nip flagesalt. Lad linserne køle af.

  5. Skræl rødbeden og riv den på et rivejern.

  6. Smuldr fetaen i mindre stykker.

  7. Snit skalotteløget i tynde skiver og hak persillen fint.

  8. Vend den revne rødbede sammen med linserne. Kom også skalotteløgene i.

  9. Drys feta over salaten og ligeledes med persille.

  10. Dryp til sidst med 1 spsk citronsaft.

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men stadig med marcipan og kardemomme
Næste indlæg
Vegetarisk bolognese med belugalinser og svampe

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Pia Schutzmann januar 28, 2022 - 7:41 pm

Kære Julie, tak for alle dine dejlige opskrifter. …….jeg nyder at læse dem…….de inspirerer mig meget……
For ca. 10 år siden sagde jeg pludselig til migselv , da jeg stod nede i Netto og skulle til at købe de sædvanlige kyllingelår……”Pia, du kan da ikke spise de stakkels søde små kyllinger ! “Siden da har jeg ikke rørt kød !!! Og jeg har det fint og nyder alt muligt andet. Jeg savner slet ikke kød………
Mange venlige godnathilsen fra PIA

Reply
Julie Karla januar 29, 2022 - 5:57 pm

Hej Pia, Hvor er jeg glad for at du læser med og tak fordi du giver dig tid til at skrive. Det er altid så hyggeligt! Og hvor inspirerende med din historie, jeg blir nok aldrig vegetar men spiser vegetarisk 5 ud af 7 dage ca.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen