JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

af Julie Karla december 5, 2023
Skrevet af Julie Karla december 5, 2023

Øj jeg har lavet denne her æble gløgg mange gange her på det sidste… og vi er stadig kun i starten af december! Og jeg skal i gang igen i morgen til endnu et julearrangement. Denne her æble gløgg uden alkohol kan også sagtens laves med alkohol, tilsæt da fx gin, rom eller snaps. Men jeg har lavet den uden alkohol, da mine børn er helt vilde med den varmende og krydrede æbledrik.

æble gløgg uden alkohol

Æble gløgg der er nem at lave og uden at du skal lave gløgg essens først

Jeg får aldrig lavet den der gløgg essens, så for mig er det vigtigt, at gløggen snildt kan laves på dagen. Så denne her gløgg er altså én du kan lave samme dag og som blot skal trække minimum 2 timer. Selvfølgelig bliver den endnu mere krydret, hvis den får lov at trække længere tid, men altså minimum 2 timer, så har du den skønneste drik.

Gløgg serveret med julebag

Traditionen tro vil jeg servere denne her æble gløgg med brune kager til. Og det skal selvfølgelig være min oldemors brune kager. Intet over intet under. DE ER BARE GO´E. Og måske endda også æbleskiver til. Dem har jeg også en skøn opskrift på.

En basisopskrift på æble gløgg

Min opskrift på gløgg er sådan en god basisopskrift. Den giver et overblik over fremgangsmåde og hvilke krydderier der er gode at have med. Og så har jeg doseret mængderne til en smag, hvor alle kan være med. Men altså du skal endelig bare freestyle. For gløggen bliver også super lækker med endnu mere frisk ingefær og den tager heller ikke skade af lidt flere nelliker eller en enkelt kardemommekapsel mere, hvis du har lyst til det. Så det jeg vil sige er, at du sagtens kan variere opskriften og smage dig frem.

æble gløgg uden alkohol
Udskriv
Æble gløgg uden alkohol
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Trækketid
2 t
Samlet tid
2 t 10 min
 
Ret: Drinks
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 750 ml god æblemost, gerne ufiltreret og ikke fra koncentrat
  • 1 stor økologisk appelsin
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 æble
  • Ca. 10 g frisk ingefær (tilføj mere hvis du kan lide mere styrke)
  • 1/3 vaniljestang
  • 2 kardemommekapsler
  • 1 hel kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 3 nelliker
  • 3 stykker tørret pomeransskal (Eller det yderste skal fra 1/4 øko appelsin)
Sådan gør du
  1. Hæld æblemost i en gryde.

  2. Pres appelsinen og kom juicen i gryden.

  3. Tilsæt æblecidereddike og agavesirup.

  4. Skær æblet ud i tern og kom i gryden.

  5. Skræl ingefær og skær det i små stykker eller tynde skiver og kom i gryden.

  6. Skrab kornene ud af det lille stykke vaniljestang og kom kornene og stængerne i gryden.

  7. Tilsæt de øvrige krydderier.

  8. Kog gløggen stille og roligt op.

  9. Når gløggen koger, sluk for den.

  10. Lad gløggen stå og trække i ca. 2 timer. Men jo længere tid jo bedre.

  11. Si gløggen og varm den godt igennem. Servér evt. med små æbletern, mandler og rosiner eller tranebær.

krydret æble gløgg med krydderier
Summary
Published On
2023-12-05
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød med safran
Næste indlæg
Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske svenske fastelavnsbolle

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen