Det her er sådan en super nem æbledessert, der er perfekt til når trangen til lidt sødt trænger sig på. Det er egentlig bare to æbler, skrællet, skåret over på midten og så stegt og karamelliseret i smør, rørsukker, sesam og krydderier. Mums det er altså lækkert og super enkelt.
Æbledessert med sæsonens æbler
Og æbler, det er altså LIGENU de er i sæson. Men det er næppe gået nogens næser forbi, for er der næsten noget bedre end danske efterårsæbler?! Tjaaa, så skulle det da lige være sommerens jordbær? Ej, jeg kan ikke gøre det op i en konkurrence, men jeg ved i hvert fald, at jeg elsker danske æbler.
Og æblerne til denne æbledessert plukkede jeg forrige weekend i vores venners smukke fødegård på fyn. Her var der de skønneste æbletræer med vel nok de bedste æbler, jeg mindes jeg har smagt. Måske kun slået af dengang jeg var på æbletur til Fejø, men nok stadig på samme niveau. Nøj hvor var de gode. Perfekt syre og sødme.
Vi lavede most af æblerne og nogle blev selvfølgelig transporteret med hjem til sjælland og lavet mos, æblecrumble og denne æbledessert af. Og jeg har stadig en masse dejlige æbledesserter i vente. Jeg drømmer om en bradepandekage fyldt med lækre æblestykker og marcipan og jeg drømmer om en gammeldags kringle med æbler!
Flere æbledesserter med sæsonens æbler
Jeg har efterhånden i de snart 11 år, jeg har blogget her, lavet ret så mange æbleopskrifter. Og jeg skulle da være et skarn, hvis jeg ikke linkede til nogle af dem her, nu hvor sæsonen er over os. Så her kommer nogle af mine allerbedste:
Karamelliserede æbler – perfekt til morgenmad eller dessert
Nem æblekage opskrift med crumble af tørret frugt og nødder
Æblecrumble opskrift uden mel og hvidt sukker
Sund æblekage opskrift
- 200 g græsk yoghurt
- 1 spsk honning
- 2 æbler
- 1 spsk smør
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk sesam
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk ren vaniljepulver
Rør yoghurten sammen med honning.
Skræl æblerne og skær dem over på midten.
Steg æblerne med skæresiden nedad i smør, sukker og sesam på panden et par minutter.
Drys kanel og vaniljepulver på panden, ryst panden lidt og steg videre et par minutter. Efter 5-7 minutter skulle æblerne have taget farve på skæresiden, og er færdige. Æblerne kommer stadig til at have en smule bid.
Anret æblerne med den græske yoghurt og drys med lidt ekstra sesam og kanel og evt. lidt tørrede æbletern.
2 kommentarer
Jeg dyrker meget sport om morgenen og det første jeg gør når jeg kommer hjem er at lave denne fantastiske morgenmad. Er helt vild med opskriften og det er en hurtig og sund ret. Honning og yoghurt er en lækker kombination og smager friskt. Det kan være svært at finde tid om morgenen, men denne opskrift er hurtig og simpel!
Ej hvor dejligt at høre! Tusind tak!