JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både på toppen og i dejen

af Julie Karla oktober 28, 2022
Skrevet af Julie Karla oktober 28, 2022

Jeg har delt denne her opskrift på æblekage med marcipan på min instagram, og det er en opskrift, jeg har lavet 3 gange nu, for jeg har haft så mange dejlige æbler. Jeg har justeret lidt i mængderne fra gang til gang for at nå det bedste resultat og oppe i vores hus i Sverige i efterårsferien, synes jeg, jeg ramte den.

æblekage med marcipan i tærteform

Bagt æblekage med marcipan

Jeg elsker æblekage som er bagt med en klassisk kagebund. Og så masser af æbler på toppen. Jeg tror, jeg foretrækker dén foran gammeldags æblekage med makroner og æblecrumble. Men altså det er ikke fordi, jeg ikke også er vild med de andre. Jeg har bare en æblekage farvorit! Generelt er jeg bare rimelig glad for skærekager som denne.

æblekage med marcipan i tærteform
Udskriv
Æblekage med marcipan og kardemomme
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Dessert, kager
Køkken: dansk
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 80 g marcipan
  • 1 æble til at rive i dejen
  • 2 æbler til topping
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk friskstødt kardemomme
  • 1/2 tsk ren vaniljepulver
  • 150 g smør
  • 1 spsk kanelsukker til topping
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen til 180 grader.

  2. Pisk sukker og æg lyst og luftigt i et minuts tid.

  3. Riv marcipanen på en rivejern og æble og vend det med æggene.

  4. I en anden skål bland hvedemel med bagepulver, kardemomme og vaniljepulver.

  5. Smelt smørret langsomt til netop smeltet og lad det køle lidt af.

  6. Vend mel i dejen og vend godt rundt.

  7. Hæld smørret i og rør det hele godt sammen.

  8. Beklæd en stor rund form (ca. 26 cm) med bagepapir og kom dejen i.

  9. Skær 2 æbler i tynde både og fordel dem rundt på kagen.

  10. Drys med kanelsukker og sæt i ovnen. Bag i ca. 35 minutter.

  11. Server med creme fraiche.

Æblekage med æble i dejen

Jeg kommer et dejligt stor æble i dejen, som jeg river. Det giver en saftig kage, der holder sig frisk i flere dage. Og så er marcipanen også med til at gøre kagen saftig. For er der noget, der er træls, så er det en tør skærekage.

Jeg har sat mængden af sukker til 150 g. Jeg har også prøvet med 175 g, men personligt synes jeg det kagen en lille smule for sød. Men det er jo en smags sag. Jeg synes, 150 g er passende og særligt når man også medregner marcipanens sødme. Men hey… juster bare, hvis du synes.

Æblekage med marcipan bagt

Servér æblekagen med…

Jeg vil sige, at med denne her kage, er det altså nærmest obligatorisk at servere den med creme fraiche. Eller flødeskum. Den har brug for det der cremede og syrlige, eller mere neutrale som flødeskummet. Det er altså virkelig prikken over i’et. Det kunne også være græsk yoghurt 10% blandet op med lidt ren vaniljepulver.

Jeg har planlagt at min æblekage med marcipan allerede skal bages i weekenden, da skønne danske æbler er en fast del af vores frugtskål hele efteråret.

Æblekage med marcipan opskrift
0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Æbledessert med sesam og honning yoghurt
Næste indlæg
Brunsviger opskrift – mit bud på én af DKs bedste kager

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen