JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Appelsinkage – en skøn saftig appelsin sandkage med en vidunderlig overraskelse i midten

af Julie Karla april 28, 2022
Skrevet af Julie Karla april 28, 2022

Uh hvor har jeg glædet mig til at dele denne her appelsinkage med jer! Jeg er helt vild med den og har lavet den tre gange på en uge nu! Den er saftig og minder meget om barndommens sandkager. Den er faktisk ret så nem at lave og så smager den bare helt helt vidunderligt af appelsin, for jeg har ikke sparet på appelsin i kagen her. Og så indeholder den en virkelig fantastisk ingrediens i midten…

appelsinkage opskrift blog

Appelsinkage med den “hemmelige” ingrediens

Ej så hemmelig er den heller ikke. Men lidt lokkende skal overskriften jo altid være?! Nå men for noget tid siden købte jeg en vidunderlig sød pistaciecreme i en italiensk delikatesseforretning. Det er en sød pistaciecreme, der smager fuldstændig himmelsk. Den smager af italiensk pistacieis, som man kan få det i Rom bare som en creme. Og dén tænkte jeg kunne være helt fantastisk i en appelsinkage. Og det er den!

Appelsinkage med appelsinskal

Jeg har set på nettet, at man kan købe sød pistaciecreme rigtig rigtig mange steder. Og det kan altså virkelig anbefales. Det smager også bare helt fantastisk oven på pandekager, vafler eller grød og altså mindst lige så fantastisk i bagværk. Det er lavet af pistacienødder selvfølgelig og så sukker og olie, og den der pistaciesmag er jo simpelthen så vidunderlig. Jeg vælger ALTID pistacieis, når jeg er i Italien eller hos de gode issteder i Danmark. For det fås ikke bedre.

appelsinkage med nødder

Appelsinkage med et smukt snit

Jeg elsker, når man skærer et stykke af den her kage, at man ser den der midte af pistaciecreme. Det er altså ret fint. Og smagen af appelsin og pistacie passer bare så vidunderligt sammen. Jeg har i øvrigt også i min nye kogebog VENINDEMAD en brunchopskrift med en frisk appelsinsalat med blandt andet usaltede pistacienødder. Det holder bare altid.

appelsinkage opskrift blog
Udskriv
Appelsinkage med pistaciecreme
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
50 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Dessert, kager
Køkken: dansk
Antal: 10 stykker
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 175 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg (M/L)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fintrevet skal af 2 økologiske appelsiner
  • 2 spsk pistaciecreme
Glasur
  • 2 dl flormelis
  • 1/4 dl appelsinsaft
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn.

  2. Skær det bløde smør i mindre stykker og pisk det sammen med sukker til en ensartet creme.

  3. Pisk æggene i ét ad gangen, så de bliver godt inkorporeret.

  4. Bland hvedemel godt sammen med bagepulver. Kom fintrevet appelsinskal i, og vend melblandingen sammen med de våde ingredienser.

  5. Krøl et stykke bagepapir, fold det ud og kom det i en ca. 25×9 cm bageform.

  6. Hæld halvdelen af dejen i formen.

  7. Fordel 2 store spiseskefulde pistaciecreme på dejen og kom resten af dejen ovenpå.

  8. Bag kagen i 45-50 minutter. Tjek med en skarp kniv for at se om den er færdigbagt ved 45 minutter, ellers giv den 5 minutter mere. Der må ikke hænge våd dej ved.

  9. Rør glasuren sammen. Justér evt. konsistensen med lidt mere eller mindre appelsinsaft eller flormelis.

  10. Når kagen er afkølet smøres glasuren på, og kagen nydes.

Appelsinkage i skiver
Appelsinkage med pistaciesmør
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cæsarsalat opskrift med rugbrødscroutoner og hjemmelavet dressing
Næste indlæg
Vegetarisk carbonara – En cremet pastaret med æg, parmasan og halloumi

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Rejs Dig Lykkelig september 22, 2022 - 4:13 am

Det ser virkelig godt ud! Tak for opskriften 🙂

Reply
Julie Karla september 22, 2022 - 6:12 am

Dejligt at høre! Selv tak ☺️

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen