JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer til at lave igen og igen

af Julie Karla september 1, 2023
Skrevet af Julie Karla september 1, 2023

Denne her artiskok dip er én af min yndlings dips og jeg har lavet den i hvert fald 10 gange efterhånden. Den er nemlig helt genial at servere for gæster. Dét er den bedste artiskok opskrift, jeg har på lager, og jeg håber virkelig du vil prøve at kaste dig ud i den.

Perfekt smovset – perfekt anderledes

Det er en rigtig comfort food opskrift. Der er altså ikke sparet på kalorierne her, men det er jo en dip, så det går nok. Og det smager bare så godt. Dippen er lun, når den serveres og den er perfekt at servere til rugbrødschips eller andre former for crackers eller bare noget ristet surdejsbrød. Og så kan smagen af artiskok bare noget. Jeg elsker personligt marineret artiskok på pizza og som en del af noget antipasti, og så er jeg jo selvfølgelig vild med denne her artiskok opskrift.

Artiskok opskrift dip

Hvilken slags marinerede artiskokker skal jeg bruge i denne her artiskok opskrift?

Til denne her opskrift bruger jeg 2 glas marinerede artiskokker i lage fra supermarkedet 365. I drænet vægt er der 110 gram i et glas. Jeg tror, at et glas koster omkring 15 kroner, så det er jo faktisk ret billigt, og så synes jeg de er gode. Du kan også sagtens bruge andre mærker, men prøv at ramme de 220 g. 250 g eller deromkring går altså også helt fint.

Og så kan du selvfølgelig variere opskriften. Du kan fx tilsætte forskellige krydderurter eller krydderier. Men prøv at starte ud med basisopskriften, så du kender udgangspunktet, for den er nemlig ret god i sig selv.

Og kaster du dig ud i opskriften, så smid endelig en kommentar. Jeg vil så gerne høre, om du er lige så hooked som jeg ; ) Og husk at du som altid kan følge med i min madlavning ovre på instagram.

Artiskok dippen før den bages
Bagt Artiskok opskrift
5 fra 1 stemme
Artiskok opskrift dip
Udskriv
Artiskok opskrift – den bedste dip
Forb. tid
10 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: dip, Tilbehør
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 220 g drænet marineret artiskok fra glas
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • 1 lille fed hvidløg
  • 25 g fintrevet parmesan
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Hak de drænede marinerede artiskokker groft. Kom det i en skål.

  3. Rør de hakkede artiskokker sammen med mayonnaise, creme fraiche, presset hvidløg og fintrevet parmesan.

  4. Kom dippen i et lille ovnfast fad. Drys med friskkværnet peber og flagesalt.

  5. Bag artiskok dippen i ca. 25-30 minutter til den bobler i kanterne og er let gylden på toppen.

  6. Servér lun.

lun Artiskok opskrift
2 kommentarer
4
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter
Næste indlæg
Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Claus Christensen september 1, 2023 - 8:32 am

5 stars
Har prøvet den og den er genial !

Reply
Julie Karla september 1, 2023 - 9:31 am

Juhuuu! Tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    Den bedste slethvar opskrift – en bæredygtig fisk

    november 6, 2020
  • 3

    2 lækre savoykål opskrifter og lidt om de smukkeste køkkentekstiler

    november 9, 2020
  • 4

    Butternut squash i ovn med feta og hvidløgs-brødkrummer

    september 7, 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen