JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Aspargestærte med quinoa

af Julie Karla april 21, 2013
Skrevet af Julie Karla april 21, 2013

Denne her tærte har jeg netop spist til aftensmad og den smagte skønt og er en rigtig sommerret. Jeg har anskaffet mig en ny aflang tærteform i metal, som jeg længe har haft lyst til at købe, for jeg synes simpelthen, at tærten ser så flot ud i sådan en form. Jeg har købt den i en forretning, der hedder Kunst & Køkkentøj i København, men man kan også købe den i deres butik i Århus eller på deres webshop. Man kan også sagtens lave tærten i en almindelig rund tærteform. Det eneste man skal huske er, at man bare skal lave en større portion af æggemassen. Jeg vil tro, at den skal fordobles. 
Denne aspargestærte vil være super flot at servere på et frokostbord, men kan også sagtens spises til aftensmad med en god salat til, ligesom jeg gjorde her til aften.

Grand Cru Soft tallerken fra Rosendahl


Ingredienser
Tærtedej:
75 gr. smør
1 æg
2-3 spsk. mælk
100 gr. rugmel
100 gr. hvedemel
1/2 tsk. salt

Fyld:

2 æg
1/2 dl. mælk
1 lille bundt asparges
1/2 dl. quinoa
1 dl. vand
1 håndfuld frisk løvstikke
1 håndfuld græskarkerner 
Salt og peber


Tilberedning
Hæld alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og rør indtil dejen har samlet sig. Man kan også sagtens bruge hænderne. Form dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i ca. 1 time. Imens laves fyldet.
Skyl quinoaen godt og kog det derefter i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil al væden er optaget. Skær det nederste af aspargesene og kog dem i en gryde i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Bland æggene sammen med mælk og fint hakket løvstikke, samt godt med salt og peber. 
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og læg dejen ned i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 15 minutter ved 175 gr. Tag bunden ud og læg først et lag af quinoa på. Læg derefter aspargesene ovenpå quinoaen og hæld æggemassen på til sidst. Pynt med græskarkerner og bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 30 minutter, eller indtil den er færdigbagt. 

OPUS forrådskrukker fra Rosendahl
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Manchego med æbler og persille
Næste indlæg
Julie Karlas chili con carne

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Susann Romy april 22, 2013 - 3:34 pm

Jeg har lige været i samme forretning i lørdags. Jeg vil flytte ind dér!!
Mit hjerte slog hurtigere, lige så snart jeg kom ind i butikken. De har jo alt!
Jeg købte også et tærtefad, eller fem 🙂 Et stort et og så fire små, som jeg regner med at skulle bruge til nogle portionsanrettetde desserttærter 🙂 Iih, jeg glæder mig til at komme i gang med noget tærtebagning.
Jeg stod også og kiggede på de aflange fade. De er så fine!

Reply
Julie Karla april 22, 2013 - 3:47 pm

Hej Susann,
Ja det er bare en skøn butik og det lyder som en rigtig god ide med små desserttærter!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen