Denne her avocado toast med halloumi ost og honning er i samme kategori som denne lækkerbisken af en avocadomad, jeg lavede for noget tid siden, og begge er selvfølgelig selskrevne på menukortet i Julie Karlas café.
Jeg er ret så vild med halloumi ost, som en fast grillost, der som navnet antyder, skal grilles, så det får en dejlig sprød overflade. Og så har de fået det som fast vare i min lokale fakta, der ligger lige rundt om hjørnet, så det er efterhånden blev en ting, jeg meget ofte har i mit køleskab.
Mit køleskab er desværre lidt tomt for tiden, for har været i Århus og besøge mine forældre, og da vi så kom hjem til København igen lørdag, blev Nord syg med forkølelse og feber, og nu tror jeg sørme også, at der er skoldkopper på vej. Så det er ikke blevet til megen handlen ind. Dertil skal tilføjes at Mikkel er i Kina på arbejde. Pyha, det er en hård omgang, selvfølgelig mest for det lille pus. Men det bliver til en masse kys og kram hos mor og thank god for Postmand Per!
- 1 stk landbrød, ciabattabrød eller toastbrød
- 1 stk moden avocado
- 70 gr halloumi ost
- olivenolie
- citronsaft
- akaciehonning
- friskkværnet peber
- salt
Rist brødet og mos avocadoen let ud på brødet. Dryp med citronsaft og olivenolie.
Varm olivenolie op på en pande og steg halloumi osten et par minutter på hver side, så det får en dejlig gylden stegeskorpe.
Læg skiver af halloumi ost ovenpå avocadotoasten og dryp med akaciehonning. Drys med friskkværnet peber og salt og servér med det samme, mens osten er varm.
Avocado toast er min helt store craving
Jeg har et eller andet med avocado for tiden! Jeg elsker den simpelthen den lille sorte grønne sag, og den kommer ovenpå mangt og meget. I mine salater synes jeg efterhånden, at den er uundværlig, og ovenpå ristet brød som her eller rugbrød kan den spice enhver mad op. Denne her avocado toast med halloumi og honning vil være et hit på brunchbordet eller lav den bare til dig selv til frokost eller to styks til en let aftensmad.