SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED WWF DANMARK: For noget tid siden var jeg sammen med WWF Danmark ude at besøge en af Letz sushis restauranter, den der ligger i Nordhavn, og tale med deres direktør Anders Barsøe omkring deres arbejde med bæredygtighed. Og udover at snakke sammen, skulle jeg også rulle noget bæredygtig sushi. Og jeg har faktisk glædet mig til at skulle fortælle om det besøg her på bloggen, for det ligger mig meget på sinde at fortælle om en virksomhed, der i den grad tager miljø, klima og dyrevelfærd alvorligt.
Letz Sushis bæredygtige rejse
Jeg har i lang tid godt vidst, at Letz Sushi er totalt langt fremme, hvad angår bæredygtighed. Men jeg blev stadig overrasket over, alt det de gør og planlægger at gøre, når det kommer til emnet. For bæredygtighed er i dag gennemsyret i hele deres virksomhed.
Men når jeg taler med venner og bekendte, så er de faktisk ikke rigtig klar over, at fx alt Letz Sushis fisk er certificeret indenfor bæredygtigt fiskeri og ansvarligt opdræt eller at deres ris er økologiske og kommer fra Norditalien. Og det er en skam, synes jeg, for hvad mig selv angår, vil jeg altid vælge en restaurant, der prioriterer bæredygtighed, miljø og klima, og har tænkt over, hvor produkterne kommer fra, og hvordan de bliver til, fremfor andre. Selvfølgelig skal smagen også være i orden, men de ting hænger som regel sammen. Derfor vil jeg bruge min blog her til at fortælle om Letz sushis arbejde, så vi kan være flere, der vælger mad, fra virksomheder der skubber i den rigtige retning.
Spørg efter dette, når du bestiller bæredygtig sushi
Ovenfor kan I se en video fra mit besøg, og hvordan det rent faktisk gik med at rulle det der sushi. Jeg skulle lave en “sæsonens special” og stegte fjordrejer, som er fisk fra naturskånsomt kystfiskeri. Og apropos naturskånsomt kystfiskeri, så er det fx noget du kan spørge om, når du bestiller sushi. Hør, hvad der er i sæson, og hvad der er fanget ud for kysterne. Og vil du gerne lige have genopfrisket det der med naturskånsomt kystfiskeri, så tag endelig et kig på mine indlæg fra da jeg var ude at sejle med en fiskekutter og på besøg hos en fiskehandler. Begge gange sammen med WWF, og begge gange snakker vi også om det nye mærke NaturSkånsom, som man kan gå efter, når man køber fisk og gerne vil vælge bæredygtigt.