JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagekursus i Raadvad – det lækreste surdejsbrød

af Julie Karla november 22, 2021
Skrevet af Julie Karla november 22, 2021

Inviteret/Reklame: I sidste uge var jeg inviteret af Jesper Gøtz til at prøve hans surdejs-bagekursus i Raadvad. Og jeg var ikke bleg for at sige ja, for jeg har faktisk luret lidt med på siden i et stykke tid på instagram, for er der nogle, der er gode til at bage, så er det Jesper.

Jeg bager selv en smule, og synes da jeg har fået godt styr på min surdej. Den stortrives i hvert fald på snart 2. år! Og jeg bager nok ca. to gange om ugen med min surdej. Men jeg har virkelig haft mod på mere, og derfor var det så fedt at blive undervist i endnu mere fascinerede surdejsbagning.

bagekursus i københavn

Min kogebog afleveret så tid til nye bageeventyr

Og i sidste uge blev mit manuskript til min nye kogebog også afleveret, hvilket i øvrigt også er årsagen til, at jeg ikke har skrevet herinde i en måneds tid, så derfor er der nu igen tid til at kaste sig over sjov bagning. For jeg synes virkelig det er sjovt at bage med surdej, og det er lige fascinerende hver gang, at brødet rejser sig i ovnen og former det smukkeste brød uden gær, vel at mærke!

Hvad lærer man på et bagekursus?

Jesper Gøtz’s bagekursus holder til ude i smukke Raadvad i en gammel fabriksbygning. Og i hans lille hyggelige køkken er der plads til seks på kurset. Så der er masser af tid til at få personlig hjælp og rådgivning til at få bagt det lækreste surdejsbrød. Vi, der deltog på kurset den dag, arbejdede alle professionelt med mad, så vi var måske let-øvede. Men alle kan være med, og det er selvom man aldrig har prøvet at bage med surdej før eller allerede er ret god.

bagekursus i raadvad

På kurset får man hands on lov til at give sig i kast med flere forskellige slags surdejsbrød. Man ælter, man former, man snitter brødet, så man får de der flotte mønstre og “ører” og man lærer alt om afbagningen. Man kommer altså derfra med en kæmpe ny viden om surdej.

Og så har Jesper også en virtuel bageskole, hvor man efter kurset kan gå hjem til sig selv og genopfriske de ting, man har lært, og det er altså virkelig fedt. For man får mange informationer på sådan et kursus, og det er altså lidt ærgerligt, hvis der lige er et trin i surdejsprocessen, man glemmer, for det kan betyde en del for det endelige brød.

Den virtuelle bageskole kan man altså også bruge, selvom man ikke har været på fysisk kursus, for det er samme materiale, og det er jo selvfølgelig ret fedt, hvis man bor langt fra Raadvad.

surdejsbrød på bagekursus
bagt surdejsbrød på bagekursus

Surdejsbrød smager jo så optur!

Og så her til sidst bliver jeg bare nødt til at nævne, hvor optur surdejsbrød smager! Jeg ELSKER surdejsbrød og jeg ved seriøst ikke noget bedre end at spise helt nybagt surdejsbrød med smør på. På bagekurset spiste vi brødet med pisket smør, ej men altså hvor var det godt, og billederne nedenfor siger vist det hele. Det var i hvert fald svært at skjule hvor godt det smagte!

Julie Karla bagekursus
julie karla anmeldelse af bagekursus
1 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Scones med hvid chokolade, solbær og citron
Næste indlæg
Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en snak om bæredygtigt grønt

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Energibesparende opskrifter og andre gode tips til at...

september 9, 2022

1 kommentar

Lene juni 14, 2022 - 9:09 am

Supergod og gennemarbejdet bog med inspirerende fotos og nemme opskrifter, ren optur👍

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen