JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagt blomkål med karry og spidskommen

af Julie Karla april 13, 2017
Skrevet af Julie Karla april 13, 2017

God påske til jer derude! Jeg drager til Jylland i dag på påskeferie med familien, men inden da skal I lige have en opskrift på noget af mit yndlingstilbehør for tiden, nemlig bagt blomkål med karry og spidskommen.

Bagt blomkål med karry og spidskommen

Jeg har lavet en lignende opskrift for MANGE år siden. Det er denne her opskrift på ristede kikærter og blomkål med karry, men Nord er endnu ikke hoppet med på kikærtebølgen, så det er kun blomkål for tiden.

Men det er helt fint, for jeg er vild med bagt blomkål, og særligt når det er vendt med karry og spidskommen og serveret med en hurtig krydderurte creme fraiche dressing. Blomkål smager altså bare lidt bedre på denne her måde. Når det er bagt i ovnen, så det lige får denne her crispy kant, og er dejlig mør indeni.

Jeg laver ofte retten som tilbehør til falafler (vi er vilde med dem fra Urtekram), eller til lammefrikadeller eller oksefrikadeller.

Bagt blomkål med karry og spidskommen

Bagt blomkål med karry og spidskommen
Udskriv
Bagt blomkål med karry og spidskommen
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Tilbehør
Ingredienser
  • 1 stk mellemstort blomkålshoved
  • Ca. 1 1/2 tsk mediumstærk karry
  • 1 tsk knust spidskommen
  • salt
  • 200 gr creme fraiche 9 %
  • 3-4 spsk frisk finthakket purløg og løvstikke
  • 1 tsk dijonsennep
Sådan gør du
  1. Skær blomkålen ud i buketter, og kom dem på en bageplade.
  2. Hæld olivenolie over blomkålsbuketterne, og drys med karry, spidskommen og salt. Vend det hele godt rundt.

  3. Bag blomkålen i ovnen, og rør undervejs. Ved 200 gr. i ca. 25-30 minutter, eller indtil blomkålen får lidt farve i kanterne og er dejligt møre.

  4. Imens blandes creme fraiche med finthakkede krydderurter og sennep. Smag til med salt og peber.

  5. Drys ekstra finthakket purløg over den bagte bomkål og servér med krydderurtedressingen.

Cabbage

Bagt blomkål med karry og spidskommenBagt blomkål med karry og spidskommen

jkjkjk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem hindbærcreme med chia
Næste indlæg
Frugtrulle med kakao

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen