JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagt fennikel med citron

af Julie Karla april 1, 2019
Skrevet af Julie Karla april 1, 2019

Det er sjovt med fennikel. For ikke så mange år siden var den langt nede på grøntsags hitlisten hos mig, men henover årene har den lige så stille sneget sig op blandt favoritterne. Fra at være en grøntsag, jeg ikke rigtig vidste, hvordan jeg skulle få til at smage sådan opturs godt, er det nu blevet en grøntsag, jeg ELSKER at bruge i køkkenet, og i det her indlæg får I min nemmeste og bedste måde at servere fennikel på. Nemlig som bagt fennikel med citron. So simple is that.

Bagt fennikel opskrift

Bagt fennikel med citron er det bedste match

Fennikel kan noget, når den bliver bagt. Lakridssmagen bliver sådan lidt mere mild og sød, og når man så blander den med citron, så falder det hele ligesom i hak. Det her er nok én af mine mere simple opskrifter på bloggen, men den er åben for fortolkning. F.eks. serverede jeg den i dag sammen med kapers, hytteost og ramsløg fra mine svigerforældres have, og det var seriøst godt. Måtte da også lige lægge et billede på Instagram af retten til inspiration.

Men selvom udgangspunktet for opskriften bare er fennikel, citron, olivenolie og salt, så skal man ikke tro, at det er kedeligt. Nogle gange er det simple bare det bedste. Og jeg var så heldig at få nogle skønne fennikel med i min ugentlige grøntkasse samt citroner fra Sicilien. Og så skaber retten nærmest sig selv.

opskrift på bagt fennikel

Hvis du har undret dig over stilheden på bloggen

Jeg har skrevet det et par gange tidligere, men stilheden på bloggen skyldes min deadline på min kogebog. Men lige netop i dag HAR JEG AFLEVERET MIT KOGEBOGSMANUSKRIPT! Og det er jo så optur. Så nu venter der altså mange flere opskrifter her på bloggen, for jeg er tilbage med fuld styrke. Eller det vil sige, jeg tager lige en velfortjent, synes jeg selv, ferie til i Berlin på onsdag med Mikkel og Nord, hvor vi bare skal hygge, spise god mad og rende på legeplads. Men hvis der er noget nyt at melde om fra Berlin, udover det jeg allerede har tippet om i min Berlin guide og min øko guide til Berlin, så vender jeg da hurtigst muligt tilbage med det!

Bagt fennikel opskrift
Udskriv
Bagt fennikel med citron
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
30 min
 

Den bedste måde at servere fennikel på er bagt fennikel med citron!

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 stor fennikel
  • 1/2 økologisk citron
  • Olivenolie
  • Fintrevet skal fra en 1/2 økologisk citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skær fennikel ud i mellemstore stykker. Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.

  2. Dryp olivenolie henover.

  3. Skær 4-5 skiver ud af den halve citron og læg oven på fenniklen.

  4. Drys salt over.

  5. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter til fenniklen er mør og lidt sprød i kanterne.

  6. Drys med fintrevet citronskal og friskkværnet peber og pynt med fennikeltoppe.

bagt fennikel med olivenolie og citron


2 kommentarer
8
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cremet polenta med citronbagt grønt
Næste indlæg
Anmeldelse: Alkoholfri champagne – Min nye sommerdrik

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Anna Hemmingsen april 5, 2019 - 8:15 am

Dejligt med nye opskrifter til maden.

Reply
Julie Karla april 7, 2019 - 6:10 pm

Skønt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen