JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagt feta med cherrytomater og pastaris – En nem og cremet pastaret

af Julie Karla april 20, 2021
Skrevet af Julie Karla april 20, 2021

Jeg har før lavet den populære ret med bagt feta og tomater, men her laver jeg den i en lidt anden udgave, da jeg blander den bagte cremede feta med min nye yndlingspasta. Nemlig små fine pastaer, der ligner ris. Også kaldet ‘Orzo’ eller ‘Puntalette’ på italiensk.

De er simpelthen så sjove at lave mad med, for de har en fantastisk konsistens. En blanding mellem pasta og ris. Og de kan sagtens bruges i stedet for ris i fx en risotto. Jeg køber dem på nettet, men jeg har også set dem i Meny.

Tager du til Italien kan du få dem i hvert eneste supermarked, vil jeg tro. Der er de helt almindelig. Herhjemme i Danmark er de ikke så kendte endnu. Men det håber jeg da, at jeg kan ændre lidt på.

tiktok bagt feta opskrift

Bagt feta – en populær ret fra TikTok og Instagram

Ideen med bagt feta er ikke min, men en ret, der i den grad har været til stede på de sociale medier. Og jeg har også lavet den før, nemlig min feta pasta i ovn, og jeg er stadig lige begejstret.

Jeg har hørt fra en del, der synes, at bagt feta med tomater ikke er så spændende. Men for mig at se, så handler det om at bruge gode råvarer.

Bruger du nogle lækre saftige tomater, en god olivenolie, balsamico og selvfølgelig feta, ja så kommer du langt. Og jeg er fan af det simple. Jeg er fan af de rene smage. Den gennemtrængende smag af feta og tomat. Det er lige mig.

Jeg afslutter så også min servering med et godt skvæt rigtig rigtig god olivenolie. Det er nærmest obligatorisk hjemme hos mig at dryppe lidt god olivenolie over min mad. Det elsker jeg simpelthen. Og jeg har netop altid en flaske god olivenolie stående netop til det formål. Så har jeg en lidt mere almindelig stående ved komfuret til stegning og så en finere olivenolie stående ved spisebordet sammen med saltet ved servering.

instagram bagt feta
bagt feta opskrift fra tiktok
bagt feta opskrift fra tiktok
Udskriv
Bagt feta med cherrytomater og pastaris
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Hovedret, pasta
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 g cherrytomater
  • 150 g feta
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 200 g pastaris (På italiensk kaldes de ofte 'Orzo' eller 'Puntalette')
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Skyl tomaterne og kom dem i et ovnfast fad.

  3. Lav plads i midten og placér fetablokken.

  4. Kom 1 fed presset hvidløg i fadet og hæld olivenolie og balsamico over.

  5. Drys med salt og friskkværnet peber og fordel en god håndfuld frisk basilikum over.

  6. Sæt fadet i ovnen og bag fetaen i ca. 25 minutter til tomaterne er let rynkede og fetaen cremet, når man skærer i den.

  7. Kog imens pastaen al dente og hæld vandet fra.

  8. Vend pastaen i fadet med den bagte feta og vend det hele godt sammen.

  9. Servér pastaretten med frisk basilikum og dryp med god olivenolie ved servering.

Opskriftsnoter

Laver du retten udenfor sommerhalvåret, hvor tomaterne er søde og saftige, så kom 1 tsk akaciehonning over tomaterne, inden de bages, så de bliver en anelse mere søde.

pastaris opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Foccacia brød opskrift med #foccaciaart
Næste indlæg
Ramsløgspesto

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen