JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagt grød med kanel og pærer

af Julie Karla oktober 4, 2012
Skrevet af Julie Karla oktober 4, 2012

Bagt grød er ukendt for de fleste. Jeg er personligt en kæmpe grødfan og synes, at det er vildt sjovt at eksperimentere med alle mulige forskellige slags grød. Så sent som i morges var jeg med min svigerinde på grødbaren i Jægersborggade og fik en skøn havregrød med æbler og karamelsauce og i forgårs fik jeg min egen grødvariant, nemlig bagt kanelgrød med pærer, dadler og valnødder. Den smagte overraskende godt, så den kan jeg godt anbefale!

Bagt grød smager lidt for godt!

Denne her grød smager næsten lidt for godt, med andre ord, det er ikke en helsegrød, men det er også i orden en gang imellem. 
Jeg synes, at grød bliver ekstra lækker af at blive bagt, da den får en sprød overflade, samtidig med at den er dejlig cremet indeni. I det hele taget er jeg vild med bagt grød.

bagt grød med kanel og pærer


Ingredienser (3-4 pers.)
150 gr. Irmagrød nr. 1
40 gr. grovvalsede havregryn
2 1/2 dl. vand
2 1/2 dl. mælk
2 pærer
1 tsk. kanel
1 håndfuld valnødder
1-2 spsk. smør
5-6 dadler

Tilberedning: Bagt Grød
Bland Irmas grødblanding sammen med mælk og vand i en gryde og bring det i kog. Rør jævnligt i grøden, indtil den tykner og når den er færdig tages den af varmen. Hæld de grovvalsede havregryn og finthakkede dadler i grøden og bland det hele godt sammen. Beklæd et lille ovnfast fad med bagepapir og hæld grøden i. Pynt grøden med skiver af pære, valnødder og kanel og fordel til sidst små stykker af smør ovenpå pærerne.
Bag grøden i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, indtil den får en gylden overflade. Server grøden som den er eller hæld lidt akaciehonning over, hvis den skal være lidt sødere. Det gjorde jeg dog ikke, da jeg synes, at dadlerne søder nok i denne opskrift på bagt grød.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lækker bulgursalat med hokkaido opskrift
Næste indlæg
Boghvedevafler med gulerødder og citronflødecreme

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen