JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagte broccolifrikadeller med quinoa

af Julie Karla marts 8, 2017
Skrevet af Julie Karla marts 8, 2017

Jeg har ikke rigtig kunnet finde ud af, hvad jeg skulle kalde de her små broccoli-quinoamuffinsagtige bidder så nu bliver det bagte broccolifrikadeller med quinoa, da de vel er en slags vegetarfrikadeller. Én ting er i hvert fald sikkert. De er meget børnevenlige, og testet på et meget madglad barn.

Bagte broccolifrikadeller med quinoa

Nemme broccolifrikadeller til aftensmad eller snack

Jeg lavede en portion den anden dag, for at snige en masse broccoli ned i Nord, og det lykkedes! Han var i hvert fald godt tilfreds med dem. Jeg og Mikkel er også fan, og derfor var de et dejligt nyt indslag på middagsbordet. Et godt alternativ til de klassiske frikadeller.

De her broccolifrikadeller med quinoa er mildt krydret, så de egner sig godt til børn. Men spice dem endelig op med lidt chili, spidskommen eller hvad du nu synes. Det bliver de nok endnu bedre af. Og lav endelig en dejlig yoghurtdressing med friske kydderurter til. Vi spiste dem sammen med nogle fladbrød og hummus, men tænker, at de også vil være gode i pitabrød, og i madpakken selvfølgelig!

Bagte broccolifrikadeller med quinoa

Bagte broccolifrikadeller med quinoa
Udskriv
Bagte quinoafrikadeller med broccoli
Antal: 14
Ingredienser
  • 250 gr broccoli
  • 1 dl quinoa (Jeg brugte blandede farver)
  • 2 dl vand
  • 2 stk æg
  • 2 håndfulde revet mozzarella
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1/2 tsk tørret paprika
  • 1 lille løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skær broccolien i små buketter. Brug også gerne stænglen. Og kog broccolien mør. Hæld vandet fra, og lad broccolien køle af.

  2. Hak den afkølede broccoli groft, og kom det i en skål til senere.

  3. Rens quinoaen godt og kog den under låg, indtil al væden er væk. Ca 10 minutter. Lad quinoaen køle lidt af. Og kom den ned i skålen til broccolien.

  4. Snit løg og hvidløg helt fint, og steg det i olivenolie ved middelvarme, indtil løgene er blevet bløde. Kom også de stegte, bløde løg i skålen.

  5. Tilsæt nu æg, krydderier, salt og peber og ost, og rør godt rundt.

  6. Fordel farsen i muffinsforme, og bag dine quinoafrikadeller ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Bagte broccolifrikadeller med quinoaBagte broccolifrikadeller med quinoa

6 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Løgpure til koteletter
Næste indlæg
Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

6 kommentarer

Heidi marts 9, 2017 - 12:40 pm

disse muffins/frikadeller skal helt sikkert prøves til aftensmaden i dag, men hvor meget er 2 håndfulde mozzarella? måske cirka 100 gram, eller bliver det for meget? 🙂 kan der eventuelt bruges hytteost i stedet?

Reply
Julie Karla marts 9, 2017 - 2:49 pm

God pointe! Det skulle gå lidt hurtigt ; ) Jeg vil sige ca. 1 1/2 dl revet mozzarella. Og ja, jeg tror sagtens, du kan bruge hytteost!

Reply
Sonja Kramer marts 11, 2017 - 7:25 pm

Jeg brugte en kugle økomozarelle fra netto. De smagte supergodt.

Reply
Julie Karla marts 14, 2017 - 9:15 am

Ih hvor dejligt at høre Sonja! Og godt tip!

Reply
Petra marts 2, 2018 - 7:09 pm

Hej Julie

Sidder og leder efter inspiration til madplanen, og er faldet over et par af dine udgaver af forskellige frikadeller. Bl.a. denne.
Jeg kan se at du bruger mozeralla til denne, og parmasan til dine https://www.juliekarla.dk/vegetar-frikadeller-med-broccoli/ bl.a.. Jeg går udenom mælkprodukter, så jeg er selvfølgelig nysgerrig på at vide, om osten kan undlades i opskrifterne?

Reply
Julie Karla marts 4, 2018 - 12:24 pm

Hej Petra, Jeg tror godt, at du vil kunne udelade osten. Den er med til at give den der umami smag og selvfølgelig med til at det hænger sammen. Så skru lidt op for salt og evt. lidt mere æg, så kører det, tror jeg. Ellers er der også mine gulerodsfrikadeller
KH Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen