JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagte figner med lækkert fyld

af Julie Karla september 14, 2018
Skrevet af Julie Karla september 14, 2018

Det her er sådan en ret, hvor tingene bare smelter sammen. Alt passer bare godt til hinanden. De bagte figner med osten. Osten med valnødderne. Valnødderne med honning. Og så rosmarinen der også passer fint ind i ligningen.

Jeg havde figner liggende på køl, og ventede lidt til den rigtige opskrift dukkede op i hovedet, og det blev denne her med bagte figner, gedeost, rosmarin og honning.

Bagte figner til dessert

Bagte figner med andre typer oste

Jeg havde gedeost liggende i køleskabet, da jeg har udviklet en del opskrifter med gedeost her på det seneste, så det var oplagt, at det var det, der skulle i. Men er du mere til andre typer af oste, så prøv f.eks. ricotta i stedet for eller til de lidt mere rutinerede en god blåskimmel. Alt smager godt i de søde bagte figner.

Rosmarinen kan i øvrigt også sagtens skiftes ud med f.eks. salvie eller timian. Det vigtige er bare, at det er friske krydderurter. Det gør en stor forskel.

Til forret eller dessert

Jeg vil servere de her figner til forret med en lille skøn, grøn salat til vendt i en balsamicodressing eller simpelthen som osteindslaget efter en fin middag. Og lige før den rigtige dessert. Den kan også sagtens udgøre selve desserten. Det er en smagssag.

 

Bagte figner til dessert
Udskriv
Bagte figner med lækkert fyld
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 

Super skønne bagte figner med fyld af gedeost, rosmarin, valnødder og honning

Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: internationalt
Antal: 4 bagte figner
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 stk modne friske figner
  • 4 skiver gederulle
  • 4 stk valnødder
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • flydende honning
  • salt
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skyl fignerne og skær et kryds halvvejs igennem dem.

  2. Fyld dem med en skive gedeost.

  3. Dryp med flydende honning. Drys frisk rosmarin over. Hak valnødderne fint og drys også dem over.

  4. Afslut med salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Servér med det samme.

bagte figner opskrift

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
3 nemme tapas med gedeost
Næste indlæg
Salat med gule beder og bulgur

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen