JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bagte rødbeder med citron

af Julie Karla oktober 21, 2015
Skrevet af Julie Karla oktober 21, 2015

Jeg spiser rigtig, rigtig mange rødbeder om efteråret, og oftest er det bagte rødbeder som dem her. Der sker bare et eller andet med rødbeder, når de bliver bagte. Deres sødme træder virkelig frem og gør dem super anvendelige til så mange ting. De komplimenterer virkelig de mere salte ingredienser som f.eks. ost i alle afskygninger. Det være sig feta, mozzarella, blå ost eller ricotta, som jeg bruger i denne her opskrift på bagte rødbeder med en citron-ricottacreme.

Bagte rødbeder med citron

Bagte rødbeder passer perfekt til citron!

Noget andet som klæder rødbeder super godt er citron. Det siger nærmest sig selv, at det syrlige fra citronen spiller godt sammen med sødmen fra rødbederne. Og når jeg så tilsætter det cremede indslag fra ricotta osten og det sprøde indslag fra pistacienødderne, ja så synes jeg, at denne her salat spiller helt vildt.

Bagte rødbeder med citron og ricotta

Sidste dag i Rom

Hvis jeg skal være helt ærlig, glæder jeg mig faktisk lidt til, jeg skal hjem og finde på nye, spændende salater med bl.a. rødbeder. Jeg er nemlig stadig i Rom og har spist MANGE kulhydrater og ikke så meget salat. De salater, de laver her i Rom, er ikke rigtig noget at skrive hjem om, så der går man all in på high carbs. Det er min gravide mave egentlig godt nok tilfreds med, men jeg savner nu alligevel en god lækker salat, som jeg derhjemme altid laver til aftensmåltider, så den næste uge står på masser af grøntsager.

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

Udskriv
Bagte rødbeder med citron
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. rødbeder
  • 60 gr. babyspinat
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie
  • 125 gr. ricotta
  • Skal af ½ citron
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 god knivspids frisk revet muskatnød
  • 20 gr. usaltede pistacienødder
Sådan gør du
  1. Skræl rødbederne og skær dem i både. Læg rødbederne på en bageplade og dryp med olivenolie og drys med salt og godt med friskkværnet peber. Bag rødbederne ved 225 gr. i ca. 20 minutter.
  2. Bland ricotta med citronskal- saft, godt med fintrevet muskatnød og friskkværnet peber.
  3. Skyl spinaten og fordel den på to tallerkner.
  4. Læg de bagte rødbeder ovenpå og drys med grofthakkede pistacienødder.
  5. Riv ekstra citronskal ud over salaten, drys med friskkværnet peber og flagesalt og dryp med en god olivenolie.
  6. Servér salaten sammen med citron-ricottaen.

Bagte rødbeder med citron og spinat

9 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Stegt flæsk i ovn med grøntsagsnudler
Næste indlæg
Sund grød til morgenmad

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

9 kommentarer

Laura oktober 21, 2015 - 3:18 pm

Wow det ser godt ud!
Jeg ønsker mig en video, både fordi de altid er SÅ gode, men også så vi kan se din fine babymave 🙂
Nyd den sidste tid i Rom!

Reply
Julie Karla oktober 23, 2015 - 1:47 pm

Årh tak Laura, det er hermed taget til efterretning : )

Reply
Maria Hoffbeck oktober 21, 2015 - 5:29 pm

Virkelig dejlig salat med lækre ingredienser til 🙂
God tur hjem fra Rom og hjem og spise sunde salater til du og guldklumpen 🙂

Reply
Julie Karla oktober 23, 2015 - 1:47 pm

Tak Maria! Det var en skøn tur ; )

Reply
Pernille Karlsen oktober 22, 2015 - 8:45 am

Jeg elsker virkelig bagte rødbeder – det er så lækre, flotte og søde! Jeg er sikker på citron kun kan være et godt match. Det skal jeg have afprøvet!

Reply
Anette november 10, 2015 - 8:58 pm

Salaten ser super lækker ud 🙂
Men jeg må lige stille et lidt dumt spørgsmål.
Er rødbederne kolde eller varme når du serverer dem?

Reply
Julie Karla november 11, 2015 - 9:44 am

Hej Anette, De kan både serveres kolde, lune og varme. Det er helt op til dig. Sidst jeg lavede den var de lune.

Reply
Anette Madsen august 14, 2016 - 12:15 pm

Hej:-)
Vil man kunne lave rødbederne dagen før de skal bruges i buffet ( til 45 pers)?

Salaten ser så lækker ud..
Vh Anette

Reply
Julie Karla august 15, 2016 - 5:52 am

Hej Anette, Ja, det kan du sagtens. De smager også godt dagen efter : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen