Super lækker baked beans opskrift til morgenmad, frokost eller aftensmad
Disse baked beans kan man dog også sagtens spise til frokost eller aftensmad. Det har jeg i hvert fald gjort et par gange. Jeg er nemlig vild med bønner og har meget tit en skål med bønner stående i blød derhjemme. Så koger jeg en ordentlig portion og bruger bønnerne til salater, supper, mos eller som her til en omgang baked beans!
![baked beans opskrift med spejlæg](https://i0.wp.com/www.juliekarla.dk/wp-content/uploads/2014/01/DSC_0579.jpg?resize=640%2C424&ssl=1)
![baked beans opskrift](https://i0.wp.com/www.juliekarla.dk/wp-content/uploads/2014/01/DSC_0598-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1)
Super lækker baked beans opskrift med chorizo og spejlæg. En anderledes opskrift, der tager kegler!
- 250 gr kogte butter beans
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 rød peberfrugt
- 30 gr chorizo eller anden stærk pølse
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1/2 tsk røget paprika
- lidt tørrede chiliflager
- 1 tsk balsamico
- salt
- peber
- 2 stk spejlæg
- bredbladet persille
Skær rødløg og hvidløg i små tern, og svits det i lidt olie på panden.
Skær chorizoen i små stykker og kom det på panden.
Tilsæt herefter små stykker rød peber, og bland det hele godt sammen.
Tilsæt bouillon og hakkede tomater, og lad det simre i et par minutter.
Kom krydderierne i og smag til med lidt balsamico, salt og peber.
Hæld til sidst kogte butter beans i, og kom det hele over i et ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 20-25 minutter, indtil tomatsaucen er kogt lidt ind.
Lav to spejlæg og servér dem sammen med bønnerne, plus masser af bredbladet persille.