JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Banankage med chokolade – uden hvedemel

af Julie Karla april 11, 2014
Skrevet af Julie Karla april 11, 2014

Den anden dag havde jeg fire små og meget modne bananer liggende i frugtskålen. Det er faktisk ikke det værste, der kan ske, når bananerne bliver helt sort-plettede, for så kan de bruges til at søde med i kager, brød, pandekager, vafler eller i min elskede chiagrød. Denne gang brugte jeg de søde bananer i en lækker banankage uden hvedemel, men med lidt chokolade chunks.

Banankage uden hvedemel men stadig alt det gode!

Det er vigtigt, at man bruger meget modne bananer, da jeg ikke bruger andet til at søde med, bortset selvfølgelig fra chokoladen. Banankagen blev super lækker og dejligt svampet, og jeg nød et par skiver med mandelsmør på. Man kan dog også sagtens bare spise den, som den er.

Er du mere til den helt klassiske opskrift på en svampet banankage med chokolade, så har jeg også lavet sådan én!

banankage uden hvedemel med kokos
Udskriv
Sund banankage opskrift
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Dessert, kager
Køkken: glutenfri, low carb
Antal: 1 kage
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 275 g moden banan (skrællet vægt)
  • 3 æg (S/M)
  • 50 g mandelmel
  • 50 g fint kokosmel (også kaldet kokosfiber)
  • 50 g grofthakket mørk chokolade
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk fiberhusk (loppefrøskaller)
  • 1 tsk kanel
  • Kokosolie
Sådan gør du
  1. Skær de skrællede bananer i mindre stykker og blend dem med æg.

  2. Hæld æggeblandingen over i en skål, og rør de øvrige ingredienser i. Rør dejen godt sammen.

  3. Smør en lille brødform med kokosolie og hæld dejen i.

  4. Bag banankagen ved 200 gr. i ca. 40 minutter, eller indtil den er gennembagt og gyldenbrun. Stik i den for at se om, den er gennembagt. Server evt. skiver af din færdige banankage sammen med mandelsmør.

lækker rustik banankage uden hvedemel
Banankage uden hvedemel med chokolade
Du kan i øvrigt finde flere madbilleder og nye opskrifter og følge med i mit madliv her på min instagram profil.
chokoladekagechokoladekage opskrift
11 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Gojikugler med kanel
Næste indlæg
Vegetar “deller” med sorte bønner

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

11 kommentarer

Line Nielsen april 12, 2014 - 11:18 am

Hej!
Er det nødvendigt med fiberhusk? Eller kan man godt undlade det?

Reply
Julie Karla april 16, 2014 - 9:02 am

Hej Line, Jeg tror godt, at du kan undlade det. Evt. put lidt mere kokosmel i. KH Julie Karla

Reply
Mette april 20, 2014 - 12:34 pm

Julie Karla helt klart en af de bedste, jeg har prøvet at lave :-):-)

Reply
Julie Karla april 21, 2014 - 1:10 am

Fantastisk Mette! Det er jeg glad for at høre : )

Reply
Josef juni 13, 2014 - 7:07 pm

Hej 🙂 Er det meningen dejen skal blive meget tyk? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men fik en meget tyk og fast dej, nærmest som til boller

Reply
Julie Karla juni 14, 2014 - 12:42 pm

Hej Josef, Ja, det er meningen. Kokosmelet optager nemlig meget væske, men dejen skal dog stadig være klistret. KH Julie K

Reply
Katrine oktober 10, 2014 - 1:16 pm

Hej Julie Karla 🙂 Hvor mange personer vil du sige, kagen rækker til?

Reply
Julie Karla oktober 10, 2014 - 3:25 pm

Hej Katrine. Der bliver nok ca. 10 stykker : )

Reply
Sine november 2, 2014 - 1:44 pm

Hej Julie Karla!

Kan man lave opskriften som muffins og fryse dem ned? Jeg kan nemlig ikke tåle gluten, så det ville være en perfekt opskrift til kager i fryseren, som lige er til at tage med.

Dejlig blog du desuden har! God søndag 🙂

– Sine

Reply
Sine november 2, 2014 - 1:45 pm

Og hvis de kan laves som muffins, hvor lang tid tror du så ca. de skal have i ovnen?

På forhånd tak!

Reply
Julie Karla november 2, 2014 - 2:26 pm

Hej Sine, Det tror jeg sagtens, at du kan. Jeg ved ikke, hvor lang tid de i så fald skulle have, så du bliver nok nødt til at prøve dig frem : ) Men skriv endelig, hvordan det gik : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen