JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bananbrød med figner

af Julie Karla februar 3, 2013
Skrevet af Julie Karla februar 3, 2013

Bananbrød med figner – lyder det ikke lækkert? En gang imellem bliver jeg simpelthen så begejstret, når jeg har fundet på noget nyt, som smager godt og som jeg har lyst til at lave igen og igen. Det her bananbrød er mit nye yndlingsbrød/kage, og er helt perfekt til at have med på madpakken, spise til morgenmad eller som lidt sødt til eftermiddagskaffen. Og så er der ingen sukker i, men er sødt på grund af de tørrede figner og bananerne. Så lidt sundt er det også.

Bananbrød med figner og næste gang med chokolade i!

Jeg spiser det, som det er, eller med lidt smør på, og så tror jeg, at jeg vil putte lidt 70 % mørk chokolade i dejen næste gang. Tag i øvrigt også et kig på en af mine andre bananbrødslækkerier, nemlig denne her opskrift på et sundt bananbrød. Endnu et bananbrød, der kan spises med rimelig god samvittighed.

Bananbroed med mandler

Udskriv
Bananbrød med figner
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
 

Lækker og nemt bananbrød med figner. Perfekt til eftermiddagskaffen!

Ret: bagværk
Køkken: dansk
Antal: 1 bananbrød
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr skrællet banan
  • 250 gr tørrede figner
  • 100 gr mandler
  • 75 gr smør
  • 3 stk æg S/M
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk en vaniljepulver (eller 1/2 vaniljestang)
  • 200 gr hvedemel
  • 1 knivspids slat
Sådan gør du
  1. Bananer, figner, mandler og smør blendes godt sammen i en blender, indtil man har en fin masse.
  2. Hæld det over i en skål og bland æggene i sammen med vaniljepulver.
  3. Tilsæt mel, natron og salt og bland det hele rigtig godt sammen.
  4. Hæld dejen i en smurt form og bag brødet i en forvarmet ovn i ca. 45 minutter ved 180 gr.
  5. Lad dit bananbrød køle af og skær det i skiver og put gerne lidt smør på.

 

bananbrød med figner
bananbroed med figner
6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Min nye yndlingschokolade
Næste indlæg
Bananbrød med pistacienødder

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

6 kommentarer

A + K = ♥ februar 4, 2013 - 6:01 pm

Elsker figen/abrikos boller med nødder, og elsker bananbrød med nødder – hvorfor er det lige jeg aldrig har valgt at kombinere de to? Ser så godt ud!

– Anne

Reply
Julie Karla februar 4, 2013 - 6:37 pm

Hej Anne,
Tak for det : )
Ja, der er bare ikke noget bedre end sunde boller eller brød med masser af tørrede frugter og nødder!

Reply
SilliAnina marts 19, 2013 - 4:23 pm

Hej Julie

Er det meget vigtigt at putte natron i ?=)

tak for dine fantastiske mad opskrifter og indlæg

Anna =)

Reply
Julie Karla marts 19, 2013 - 4:44 pm

Hej Anna
Tak for de søde ord : ) Jeg er glad for at du læser med!
Ja, det er det, da det får brødet til at hæve. Jeg har dog ikke forsøgt mig med bagepulver, men det kunne måske godt erstatte natron, men så skal der nok bare lidt mere i.
Kærlig hilsen
Julie

Reply
Emilie november 14, 2016 - 1:56 pm

Prøvede denne opskrift i weekenden, og det var et kæmpe hit! Jeg brugte kokosolie i stedet for smør og tilføjede ca. 80 g. 70% chokolade. Det smagte fantastisk!

Reply
Julie Karla november 14, 2016 - 3:59 pm

Ih hvor dejligt at høre Emilie!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen