JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bananbrød opskrift

af Julie Karla januar 8, 2016
Skrevet af Julie Karla januar 8, 2016

En bananbrød opskrift – det er ikke første gang, at jeg laver det. Tværtimod er det snarere reglen end undtagelsen, at jeg laver bananbrød hver gang, jeg har nogle overmodne bananer liggende. For jeg elsker bananbrød, og spiser det morgen, middag og til aftensnack. Gerne med mandelsmør eller her under graviditeten koldt smør!

Det er sådan en ting, som jeg er ret sikker på, at jeg bare aldrig bliver træt af! Og det er fedt at have sådan et brød liggende for dels at tilfredsstille den søde tand, dels at kunne byde sine gæster på et lækkert stykke hjemmebagt bananbrød.

Bananbrød opskrift | www.juliekarla.dk

Bananbrød opskrift uden hvidt sukker

Jeg laver aldrig bananbrød med hvidt, raffineret sukker i. Medmindre jeg selvfølgelig laver en decideret banankage, altså sådan en helt klassisk én som denne her svampet banankage opskrift. Derimod søder jeg altid mine bananbrød med tørret frugt og måske også lidt mørk chokolade, og så søder bananen jo selvfølgelig også super meget. Og hvorfor gør jeg så det?

Mest fordi jeg synes det smager super godt, og så kan jeg godt lide tanken om, at man også får nogle andre gode næringsstoffer med i købet udover den naturlige sødme.

Lækker bananbrød opskrift med juleagtige krydderier

Bananbrød opskrift | www.juliekarla.dk

Det her bananbrød, som jeg lavede i går, får lidt kant ved, at jeg har tilsat kanel og kardemomme til dejen, som gør det en smule julet og bare gir’ det lidt mere dybde i smagen. Krydderier der bare klær’ den mørke chokolade og banan så godt.

Btw. hvis du har lyst til at dykke ned i flere af mine bananbrød opskrifter, så kan du finde dem her under min kategori sødt brød. Personligt en af mine egne favoritkategorier! Og lad mig især fremhæve et af mine yndlings, nemlig denne her opskrift på et sødt bananbrød.

Bananbrød opskrift | www.juliekarla.dk

Bananbrød opskrift | www.juliekarla.dk
Udskriv
Sund bananbrød opskrift
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
45 min
 
Antal: 1 bananbrød
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. meget moden banan
  • 100 gr. tørrede dadler
  • 50 gr. smør
  • 2 æg
  • 200 gr. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 50 gr. mørk chokolade 70 %
  • Smør til formen
Sådan gør du
  1. Blend banan, tørrede dadler, smør og æg i en foodprocessor eller blender, indtil dadlerne er opløst, og det hele er blendet rigtig godt sammen. Kom bananmassen over i en skål.
  2. Bland hvedemel sammen med bagepulver, kardemomme og kanel og rør det hele godt sammen med banan-æggemassen.
  3. Vend til sidst den groft hakkede mørke chokolade i.
  4. Kom dejen i en smurt brødform og bag bananbrødet ved 180 gr. i 35-40 minutter, eller indtil der ikke hænger dej ved, når du stikker en strikkepind eller lignende ned midt i brødet.

  5. Servér det afkølede bananbrød med koldt smør eller mandelsmør.

Bananbrød opskrift | www.juliekarla.dk

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem frokost salat med quinoa
Næste indlæg
Farsbrød opskrift

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen