JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Banankage opskrift med tahin, hvid chokolade og tyttebær – En helt vidunderlig kombination

af Julie Karla juni 17, 2022
Skrevet af Julie Karla juni 17, 2022

Okay, indrømmet! Jeg har lavet ret mange søde opskrifter her på det sidste! Men det er ligesom om, det er bare er det, der giver mig lyst til at bevæge mig i køkkenet. Jeg er meget impulsiv, når det kommer til mad, og lige nu er det bare det søde køkken, der drager. Og i dag er det altså denne her banankage opskrift med tahin, hvid chokolade og tyttebær.

Men hey, der kommer også masser af salater henover sommeren, som er perfekt sommermad. For jo, jeg spiser alle de søde skønne ting jeg bager, men jeg spiser også MASSER af grønt og det kommer selvfølgelig også på bloggen.

Banankage opskrift skærekage

Lidt om et nyt fokus på bloggen

Fælles for mine opskrifter her på det seneste på bloggen, er at de alle har indeholdt en eller flere ingredienser, man kan plukke i naturen. Om det så er en urt eller bær eller frugt. Så er det noget man kan finde i skoven eller i sin have. Og det er blevet lidt mit fokus efterhånden. De lokale ingredienser, der vokser lige udenfor ens dør.

Det er i hvert fald det, som der optager mig meget i øjeblikket og selvfølgelig også endnu mere i takt med, at vi har fået hus i Sverige, hvor det jo snart bugner med ingredienser, man kan sanke i naturen.

Banankage opskrift med frugt

Banankage opskrift med tahin og tyttebær fra Sverige

Og apropos Sverige så er de tyttebær, jeg bruger i min banankage opskrift her, nemlig fra vores sidste sommerferie i Sverige. Det var før, vi fik hus. De har ligget i fryseren og nu er jeg ved at have brugt de sidste. Ret perfekt, nu de snart er på vej igen! Og jeg er virkelig blevet vild med de små syrlige røde bær. Og der hvor vi har fået hus i Sverige, er de overalt. Ih det blir så godt!

Banankage opskrift med chokolade
Banankage opskrift skærekage
Udskriv
Banankage opskrift med tahin og tyttebær
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
50 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Dessert
Køkken: internationalt, nordisk
Antal: 10 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 0,5 dl hvid tahin
  • 175 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • 2 modne bananer
  • 55 g hvid chokolade
  • 75 g frosne tyttebær
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 180 grader.

  2. Smelt smørret ved svag varme og lad det køle lidt af.

  3. Pisk æg og sukker luftigt sammen i ca. 1 minuts tid med en håndmixer.

  4. Rør tahinen i med en bagespatel og vend godt rundt.

  5. Rør hvedemel sammen med bagepulver og et nip salt og vend i sammen med det smeltede smør.

  6. Mos bananerne og vend det godt rundt i dejen.

  7. Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen sammen med de frosne tyttebær.

  8. Krøl et stykke bagepapir sammen og fold det ud igen, så det er lettere at lægge i brødformen. Hæld dejen i en med en bagespatel og sæt kagen i ovnen.

  9. Bag kagen i ca. 50 minutter. Stik i midten og tjek om den er færdig. Der må ikke hænge våd dej ved, fugtige krummer er helt fint.

Banankage opskrift madblog
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Skovmærke parfait – En fuldstændig vidunderlig dessert, der er så nem at lave!
Næste indlæg
Frisk dessert med jordbær, skovsyre og skovmærke

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen