Okay, indrømmet! Jeg har lavet ret mange søde opskrifter her på det sidste! Men det er ligesom om, det er bare er det, der giver mig lyst til at bevæge mig i køkkenet. Jeg er meget impulsiv, når det kommer til mad, og lige nu er det bare det søde køkken, der drager. Og i dag er det altså denne her banankage opskrift med tahin, hvid chokolade og tyttebær.
Men hey, der kommer også masser af salater henover sommeren, som er perfekt sommermad. For jo, jeg spiser alle de søde skønne ting jeg bager, men jeg spiser også MASSER af grønt og det kommer selvfølgelig også på bloggen.
Lidt om et nyt fokus på bloggen
Fælles for mine opskrifter her på det seneste på bloggen, er at de alle har indeholdt en eller flere ingredienser, man kan plukke i naturen. Om det så er en urt eller bær eller frugt. Så er det noget man kan finde i skoven eller i sin have. Og det er blevet lidt mit fokus efterhånden. De lokale ingredienser, der vokser lige udenfor ens dør.
Det er i hvert fald det, som der optager mig meget i øjeblikket og selvfølgelig også endnu mere i takt med, at vi har fået hus i Sverige, hvor det jo snart bugner med ingredienser, man kan sanke i naturen.
Banankage opskrift med tahin og tyttebær fra Sverige
Og apropos Sverige så er de tyttebær, jeg bruger i min banankage opskrift her, nemlig fra vores sidste sommerferie i Sverige. Det var før, vi fik hus. De har ligget i fryseren og nu er jeg ved at have brugt de sidste. Ret perfekt, nu de snart er på vej igen! Og jeg er virkelig blevet vild med de små syrlige røde bær. Og der hvor vi har fået hus i Sverige, er de overalt. Ih det blir så godt!
- 125 g smør
- 3 æg
- 150 g sukker
- 0,5 dl hvid tahin
- 175 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 nip flagesalt
- 2 modne bananer
- 55 g hvid chokolade
- 75 g frosne tyttebær
Sæt ovnen på 180 grader.
Smelt smørret ved svag varme og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker luftigt sammen i ca. 1 minuts tid med en håndmixer.
Rør tahinen i med en bagespatel og vend godt rundt.
Rør hvedemel sammen med bagepulver og et nip salt og vend i sammen med det smeltede smør.
Mos bananerne og vend det godt rundt i dejen.
Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen sammen med de frosne tyttebær.
Krøl et stykke bagepapir sammen og fold det ud igen, så det er lettere at lægge i brødformen. Hæld dejen i en med en bagespatel og sæt kagen i ovnen.
Bag kagen i ca. 50 minutter. Stik i midten og tjek om den er færdig. Der må ikke hænge våd dej ved, fugtige krummer er helt fint.