De her bananpandekager er min nye yndlingsmorgenmad! Jeg er vild med bananpandekager, men har ikke lavet dem i lang tid, da jeg helst prøver at undgå hvedemel til daglig. Jeg er dog glad for at bage med rugmel, så da jeg eksperimenterede med at putte rugmel i mine bananpandekager den anden dag, og det blev en succes, var min madlykke gjort. For nørj, hvor de smager godt, og er helt sikkert et hit hos både børn og voksne.
Jeg synes faktisk, at de smager endnu bedre, end dem jeg har lavet før i tiden med hvedemel, og så indeholder de jo også langt flere kostfibre. Jeg har opdaget, hvor nemt det egentlig er at udskifte hvedemelet med rugmel i rigtig mange af mine yndlingsopskrifter, som f.eks. de her pandekager, og jeg synes generelt, at resultatet er bedre.
Jeg har heller ikke puttet sukker i bananpandekagerne, da jeg synes, at bananerne søder nok, tilgengæld spiste jeg dem med ekstra peanutbutter og lidt groft hakket mørk chokolade med 80 % kakao. Det var godt!
Bananpandekager med peanutbutter og rugmel. Perfekte til børn og voksne
- 175 gr. skrællet meget moden banan
- 3 æg S
- 2 store spsk. peanut butter crunchy
- 1 tsk. bagepulver
- 75 gr. rugmel
- 1/2 vaniljestang
- Kokosolie til stegning
- Mos bananerne og pisk dem sammen med æg og peanutbutter med en håndmixer til man har en nogenlunde ensartet masse.
- Bland rugmel, vanilje og bagepulver i og rør godt sammen.
- Varm kokosolien op på en pande og bag de små pandekager ved middelvarme i få minutter på hver side.
- Put ekstra kokosolie på panden, når du laver de næste omgange pandekager.
- Servér pandekagerne sammen med ekstra peanutbutter og evt. lidt akaciehonning.
12 kommentarer
Bananpandekager er SÅ godt, de er også et stort hit herhjemme 😀 Jeg plejer faktisk aldrig at komme mel i, men engang imellem får de lidt havregryn, kokosmel, husk eller lignende 😀
Hej Sabrina,
Ja, det smager nemlig bare så godt! Jeg har ikke prøvet med kokosmel eller husk endnu, men det vil jeg prøve næste gang : )
Ih, hvor ser det dog bar’ lækkert ud! Jeg er forresten vild med din blog og følger trofast med 😉
Bedste hilsner Cathrine
Hej Cathrine,
Tusind tak og skønt at du har lyst til at læse med!
Kærlig hilsen
Julie K.
Lyder lækkert – men skal lige høre om smagen af banan er meget gennemtrængende?? 🙂
I øvrigt, tak for god inspiration!!
Hej Maria, Ja, de smager rimelig meget af banan og tak! : )
Har lige lavet dem. uhm! Hvor længe holder de i køleskab? 🙂
Hej Sabrina, 1-2 dage : )
Hej, de ser så fine ud. Kan man lave dem uden peanutbutter?
Vh kamille
Hej Kamille, Det ved jeg ikke rigtigt, men mon ikke! Men kan virkelig anbefale at lave dem med, da det smager så godt!
Lyder lækre. Kan man bruge smooth peanutbutter og er de egentligt sunde??
Der er fuldkorn i og gode fedtstoffer, så mere sunde end så mange andre pandekager ; )