Jeg tjekker lige ind her på min dejlige madblog, for dels at dele en opskrift på min barbecue blomkål, dels også for at sige, at jeg stadig er her! Jeg har bare super travlt med at udvikle opskrifter til min nye sanke- kogebog for børn og voksne, der skal laves færdig inden efteråret, og som udkommer i foråret 2024.
Så der er mega meget syltning, bagning og kokkereren med skønne planter fra skoven, og den blir så skøn den bog, hvis jeg selv skal sige det ; ) Men der blir’ da også tid til noget helt almindelig hverdagsmad, som denne her opskrift på bagt barbecue blomkål. Som jeg liiige nåede at klipse nogle billeder af inden børnene (og de voksne) havde spist det.
Barbecue blomkål med en god bbq sauce
Jeg har købt min barbecuesauce hos Aarstiderne, men der findes mange gode derude. Jeg er mest til de økologiske, så der ikke er så mange tilsætningsstoffer i. Den fra Biona, bruger jeg, og den er skøn. Men du kan selvfølgelig også gå all in og lave den selv. Det har jeg dog endnu ikke gjort endnu. Men det er da helt klart på min lange to do liste.
Følg med i min kogebogsproces på instagram
Og husk endelig, at jeg deler en masse om mit nye kogebogsprojekt på min instagram, og om alt muligt andet jeg laver i køkkenet og spiser! Så følg endelig med.
- 2 små blomkål, eller 1 stort
- 1 dl god barbecue sauce + 3-4 spsk til servering (Jeg bruger en virkelig skøn økologisk fra Biona)
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- 3 spsk pankorasp
- Flagesalt
- 1 lime
Sæt ovnen på 225 grader.
Skær blomkål ud i buketter og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Rør barbecuesaucen sammen med olivenolie og presset hvidløg.
Hæld saucen over blomkålsbuketterne og vend godt rundt.
Drys med pankorasp og flagesalt.
Bag barbecue blomkålen i ca. 25 minutter til de er gyldne.
Hæld lidt ekstra barbecuesauce over ved servering og servér med limebåde.