JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Basilikumspesto – Super nem opskrift med mandler

af Julie Karla februar 26, 2021
Skrevet af Julie Karla februar 26, 2021

Man skal vel have en basilikumspesto på en madblog, skal man ik´? Den kommer i hver fald her og min version er med mandler i stedet for pinjekerner. Den smager skøøønt og er god til så mange ting.

For får man taget sig sammen til at at lave en hjemmelavet pesto, kan man seriøst peppe selv de mest simple retter op. Fx frisk pasta med basilikumspesto og så enten lidt mozzarella, burrata eller bare ekstra parmesan over, ja så er man rimelig godt kørende.

Basilikumspesto opskrifter

Lidt om min bedste basilikumspesto

Jeg kommer ikke hvidløg i min pesto, det er jeg bare ikke lige til. Heller ikke citron. Men til gengæld kommer jeg æblecidereddike i. Det er jeg vild med og giver også den der syre, som citroner ellers ville give. Og så kan æblecidereddike bare et eller andet. Jeg bruger det seriøst 9 ud af 10 gange i retter, hvor jeg skal tilføre lidt syre.

Jeg tror faktisk det er noget, jeg har fået efter at have læst rigtig mange bøger af Claus Meyer. Han bruger virkelig også tit æblecidereddike i sine retter. Især i hans kogebog Almanak, som er den kogebog, jeg har brugt allermest i hele mit voksne liv. Så det er jo nok derfra, jeg har det.

Disse retter er pestoen genial til!

Jeg har en del opskrifter her på bloggen, hvor jeg bruger basilikumspesto, fx denne her super lækre vegetar lasagne opskrift eller de her skønne quesadillas med ost og spinat. Men ellers kunne du også bruge pestoen i disse retter:

  • Vendt med spaghetti, gnocchi eller i risotto
  • På lynhurtige tortilla pizzaer med mozzarella og friske tomater
  • Et par spiseskefulde i supper (gør underværker)
  • I en opgraderet tomat-mozzarella salat

Og jeg kunne faktisk blive ved med at finde på, så jeg kan kun anbefale i hvert fald en gang om ugen at lave sådan et glas pesto her, for det gør altså lige det ekstra for din aftensmad.

den bedste basilikumspesto
Basilikumspesto opskrifter
Udskriv
Basilikumspesto med mandler
Forb. tid
15 min
 
Ret: pesto, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Antal: 1 lille patensglas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan (fra helt stykke)
  • 1 potte frisk basilikum (både stængler og blade)
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1/4 tsk salt
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker og blend til en fin pesto.

  2. Juster smagen med æblecidereddike og salt.

opskrift på Basilikumspesto
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Verdens nemmeste feta pasta i ovn – 5 minutters forberedelse!
Næste indlæg
Salat med stribede beder, dild og creme fraiche

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

2 kommentarer

Lene februar 26, 2021 - 12:34 pm

Mega lækker pesto, fint alternativ med mandler, hvornår er det lige man har en håndfuld pinjekerner, mandler er ligesågodt. Mums 👍

Reply
Julie Karla marts 8, 2021 - 11:55 am

Dejligt at høre, og ja mandler er lidt oftere lige ved hånden!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen